БАКА ЈАВОРКА ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ НЕ ПОСУСТАЈЕ: И са 80 година наставља да комшилуку држи час из вредноће и чистоће

Мада  је напунила осам деценија живота, бака Јаворка Ђорђевић из Велике Плане је и овог пролећа средила двориште стамбене зграде у улици Николе Пашића у којој станује и од њега направила цветну башту.

Сваког јутра док већина комшилука још спава, вредна бака чисти папире и остало смеће које мање савесне комшије у току ноћи баце око зграде, риља земљу и сади цвеће у леје које ограђује белим каменом.

Њену навику да ради и жељу да улепша животни простор себи и комшилуку, није пореметила ни епидемија короне.

Од празног простора између њене и суседне зграде Јаворка је, годинама вредно радећи, сама направила прави мали парк, у којем поред украсног дрвећа има десетак воћки. Овог пролећа је засадила и неколико нових.

Пензију је дочекала радећи као чистачица у плањанској гимназији.

-Као малој у главу су ми се урезали стихови Јове Јовановића Змаја „где год нађеш згодно место ти дрво посади а дрво је благородно, па ће да награди“ и од тад волим природу, дрвеће и цвеће. Сањала сам да имам кућу са великим двориштем и да га натрпам дрвећем и цвећем али кад је већ судбина одредила да живим у стану, онда сам ја одлучила да под старост бар улепшам двориште стамбене зграде у којој живим.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *