ЈЕЛЕНА МАРИЋ АНТОНИЈЕВИЋ ПОБЕДИЛА У ДЕНВЕРУ – Саветник године на приватним америчким универзитетима

Српкиња из Чикага Јелена Марић Антонијевић, родом из Купреса у БиХ, директор здравствених професија на Универзитету  Рузвелт у Чикагу проглашена је јуче у Денверу за саветника 2022. године на приватним високошколским установама у САД у области билошких, биохемијских, фармацеутских и медицинских наука, којег сваке године бира америчка Национална конференција саветника здравствених професија.

-Госпођа Марић-Антонијевић је страствена у саветовању студената који долазе из свих сфера живота јер разуме тешкоће кроз које би могли да пролазе да би дошли до својих професионалних циљева. Она се свакодневно труди не само да буде њихов академски саветник већ и (и што је још важније) ментор. Улила је самопоуздање својим студентима и развила страст за здравствену заштиту, социјалну правду и правичност у њима, са очекивањем да ће они направити свет разлика у својим заједницама – каже се, између осталог у образложењу одлуке о додељивању награде.

Јелена je магистрирала биологију  на Универзитету Рузвелт 2017. године. Ужа област њеног интересовања јесте истраживање рака дебелог црева и панкреаса. Након дипломирања остала је на универзитету, у Департману за биолошке, физичке и здравствене науке, као директор здравствене струке.

Јелена је рођена 1986. године у Купресу, Босна и Херцеговина, из којег је избегла у јесен 1994. године, у време кад је постало јасно да ће Војска Републике Српске бити принуђена да се повуче из тог града. Заједно са родитељима и сестром Наташом јела је избеглички хлеб у Јајцу, Прњавору и Бањалуци, да би три године после рата одселили у Чикаго.

За саветника године на јавним универзитетима проглашена је Тони Трумбо – Белл, професор биохемије и студија предмедицинских наука на Блоомсбург универзитету у Пенсилванији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *