ОВО НИСТЕ ЗНАЛИ: Евровизију је основао НАТО пакт

Пише: Душан Марић

Међу бројним негативним коментарима на овогодишње издање Песме Евровизије прочитао сам и следећи: „Ови су гори од НАТО пакта“. Нису ни гори, ни лошији. Нема разлике. Што је и логично. Јер, песму Евровизије је основао НАТО пакт.

Као што је Карл фон Клаузевич написао да је рат наставак политике другим средствима, тако је и Евровизија наставак деловања НАТО пакта другим средствима. Често делотворнијим од авиона и тенкова.

Десет година након завршетка Другог светског рата Европом је беснео хладни рат  такозваних западних демократија, ојачаних нацистичком Немачком, против Совјетског Савеза. Истовремено са трком у наоружању, освајању космоса, освајању медаља на олимпијским играма и светским спортским првенствима, водила се и трка у – пропаганди.

На неколико састанака који су одржани у 1954. години, чланови Комитета за културу и информисање западне војне алијансе су донели одлуку да у циљу показивања доминације западне културе над совјетском, а посебно ради привлачења симпатија младих људи у Источној Европи, треба организовати музички фестивал западне војне алијансе.

Првобитно је било одлучено да задатак буде поверен Радио телевизији Француске. Ради тога је 28. јануара 1955. године у палати Шајо у Паризу одржан састанак чланова поменутог комитета са директором француске радио телевизије Марселом Безенсоном.

Детаљи организације и садржаја будућег континенталног надметања утаначени су на састанку Комитета за културу и информисање НАТО, са представницима Радио телевезије Француске и Би Би Сија, који је одржан 30. новембра 1995. године. Да се не би знало ко стварно стоји иза овог пројекта, на састанак су позвани и представници Европске радиодифузне уније, који су добили задатак да се појаве као формални иницијатори музичког надметања и да га организују.

Прво такмичење одржано је 24. маја 1956. у позоришту Курсал у швајцарском граду Лугану. И наравно победила је швајцарска представница Лис Асије. Као награда Швајцарској зато што је, иако неутрална земља, пристала да организује ову музичку манифестацију.

Шта је циљ НАТО пакта и глобалних центара моћи који стоје иза њега? Да обесмисле међународно право, да обесмисле традиције и све моралне вредности. Да разоре државе, нације и породице. Како би њима лакше управљали. Како би обесмислили сваки организован отпор својој економској, политичкој и културној тиранији.

Шта је циљ Евровизије? Исто то. Промоција сексуалних настраности, промоција физичких наказа, сатанизма, промоција зла. Са циљем да то зло постане свакодневно и свеприсутно. Толико свеприсутно да се људи навикну на зло и помири са чињеницом да је борба против њега узалудна. А човек који одустане од борбе, посебно од борбе за нека основна морална начела, престаје да буде човек. Да буде свесно биће. И лако постаје предмет манипулације.

Формално, НАТО пакт није организатор Евровизије. Није никад ни био. Али је задржао контролу над својим чедом. Исти центри моћи који креирају политику НАТО, који су донели одлуку о дисциплиновању непослушних Срба убијањем наше деце бомбама и ракетама, отимањем КиМ и етничким чишћењем Срба у Хрватској, исти креатори који су изазвали рат у Украјини и који тамо пумпају милионе тона наоружања да би погинуло што више Руса и Украјинаца, одлучују ко ће победити на Евровизији.

Првих деценија, без обзира на своју основну пропагандну мисију, Евровизија је колико-толико имала карактер музичког такмичења. Па се често догађало да заиста победе најбоља песма и извођач.

У последње три и по деценије победници се (п)одређују  датом политичком тренутку и интересу. Отуд смо за победнике имали Украјину, лезбејку из Србије, чудно људско биће из Аустрије, затим још чудније људско биће из Швајцарске…Отуд и Србију на овом такмичењу све мање представљају  „нормални“ извођачи, са добрим песмама а све чешће изабраници разних лобија. Који нису ништа друго до испоставе западних центара моћи и њихових обавештајних служби.

Документ о састанцима у Паризу и оснивању Евровизије налази се међу 23.000 декласификованих докумената који су 16. јануара 2015. године објављени на званичном сајту НАТО пакта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *