МИНИСТАР ЈЕЛЕНА ЖАРИЋ КОВАЧЕВИЋ ДАНАС ПОСЕТИЛА СМЕДЕРЕВО: Подунавски округ је на ово чекао две деценије

Пише: Душан Марић

Министар за државну управу и локалну самоуправу Јелена Жарић Ковачевић посетила је данас Подунавски управни округ.

Она је у седишту округа у Смедереву одржала састанак са начелником округа Јасном Аврамовић и руководствима Смедерева, Велике Плане и Смедеревске Паланке.

Ово је прво седиште округа које је посетила након што је преузела министарску дужност.

-У политици сам од 2004. године, добро памтим и ово је први пут да је неки министар за државну управу и локалну самоуправу посетио седиште Управног округа у Смедереву, дошао да се на терену упозна са људима и проблемима. И то је за сваку похвалу – рекла је Јасна Аврамовић.

Јелена Жарић Ковачевић је истакла да је на недавном састанку са свим начелницима округа у Београду обећала да ће посетити све управне округе.

-Кренула сам од Смедерева. Циљ ми је, и надам се да ћу стићи да га остварим, да све округе обиђем у првих 100 дана мандата и да о стању о окрузима сачиним писани извештај и доставим га Влади Србије и председнику владе.

Министар је одржала одвојени састанак и са инспекторима.

-Желела сам да од њих, из прве руке, чујем о условима у којима раде и проблемима које имају.  И да видим шта ја као министар могу да учиним да би, на једној страни, њима рад био лакши а да би на другој страни био ефикаснији и кориснији за државу.

Предложила је да се ради боље сарадње и кординације једном месечно у седиштима управних округа одржавају састанци начелника округа, са председницима општина и председницима Скупштина општина.

Након састанка у Смедереву, Јелена Жарић Ковачевић је са својим сарадницима, отишла у Крагујевац, у посету Шумадијском управном округу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *