Љубитељи позоришта синоћ испунили салу у Старом Селу – Почео 25. МАЕКС

Пише: Душан Марић

Комедијом Свакодневна кома Ивана Томића синоћ је у Дому културе Влада Марјановић у Старом Селу код Велике Плане почео јубиларни 25. позоришни фестивал мале експерименталне сцене МАЕКС.

Сала сеоског дома културе била је испуњена љубитељима позоришта, који су дошли да уживају у наступу глумаца Фави театра из Београда.

-И сам сам изненађен оволиком посетом. Волео бих да је то знак све већег занимања наших суграђана за позориште, као резултат чињенице да им је наша установа у последњих неколико година приуштила нез заиста добрих позоришних остварења – каже в.д. директора Центра за културу Масука Бојан Маринковић.

Вечерас је на програму  Соња Калајић са предавбањем и концертом за виолину.

У среду 17. јула гледаоцима ће се представити глумци домаћина фестивала Центра за културу Масука адаптираном представом Ах, забога, стишајте се мистер Дринк Владимира Предића.

Прекосутра, у четвртак, гледаоци ће моћи погледати Срећно место, остварење Милице Живковић, које је режирао Раде Михајловић, а гледаоцима ће га представити Драмски студио Враголани из Смедеревске Паланке.

Претпоследњег дана фестивала, у петак, Културни центар из Смедеревске Паланке представиће се публици извођењем представе Едварда Олбија Зоолошка прича, који је сценски припреми Павле Јозић, који је и аутор аранжмана.

Глумци Масуке ће у суботу 20. јула извести представу Народ оће представу, по мотивима комедије и драме Представа Хамлета у селу Мрдуша Доња. Адаптација, драматизација и режија дело су Дејана Цицмиловића.

У време трајања фестивала у просторијама Дома културе посетиоци могу да погледају занимљиву изложбу фотографија Велика Плана – сто година варошице.

Све представе почињу у 20 часова.

Улаз је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *