ДАРКА ЛАЗИЋА ПОСЕТИЛЕ СУПРУГА И ДЕВОЈКА – Срби, где је дно?

Пише: Душан Марић

Већ неколико месеци медији тероришу Србију вестима о саобраћајној несрећи извесног певача Дарка Лазића. Који, ако сам добро упућен, спада у једну од 17.600 „пинкових“ звездица које су у последњих неколико година окупаторске и феудалне телевизије произвеле у својом програмском смећу, које су назвали ријалитијима.

Не можеш да купиш новину а да на насловној страни није вест о поменутом певачу. Знам да ће многи помислити, па немој да купујеш те новине. Купи друге. Бих ја, али нема других.

У овом тренутку у болницама у Србији за живот се боре многи млади људи који болују од неке опакe болести или су настрадали у саобраћајним и другим несрећама. Млади инжењери, доктори наука, учитељи, врхунски кувари, обични млади људи које са стрепњом код куће чекају родитељи, жена и деца…. а који нису наркомани, који нису страдали ни због бесног аутомобила, ни због брзе вожње, ни због два промила алкохола у крви…

Њих медији и не помињу. Њихове сузе нису о.к. О овом несрећнику пишу као да пратимо играну серију. Из дана у дан, из сата у сат…. На коју ногу је устао пре него што је кренуо у кобну вожњу, када су га последњи пут видели пијаног или надрогираног, да ли је након последње туре дао бакшиш конобару, да ли дугује 200 или 400 хиљада евра… Са насловних страна је потиснуо чак и Новака Ђоковића, Кију Коцкар и своју убијену колегиницу Јелену Марјановић, што је у данашњој Србији само по себи равно осмом светском чуду.

У настојању да изазову сажаљење читаоца и привуку пажњу на своје „ексклузиве“, расплакане новинарке нас обавештавају да сироти певач, који је рођен 1991. нема здравствену књижицу, возачку дозволу и личну карту. Идеалан узор за српску омладину.
У нормалној држави овој би због свих околности завршио у затвору. У Србији ће завршити на телевизијама са националном фрекфенцијом. Као гост у најгледанијим емисијама.

Једна лична трагедија бахатог дрипца, која је последица изопачености српске естраде и алкохола, истовремено је уздигнута на ниво догађаја од националног значаја и срозана на ниво бљутаве сапунице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *