ВЕЛИКА ПЛАНА: Најбољи спортисти Нина Матејић и Лазар Илић, каратисткиње Мораве најбоља екипа

Пише: Душан Марић

Синоћ је у Центру за културу Масука, у организацији општинског Спортског савеза,  одржана свечаност проглашења најбољих спортиста Велике Плане у 2018. години.

За најбољу спортисткињу проглашена је Нина Матејић, ученица осмог разреда, најбољи играч екипе у футсалу ОШ „Карађорђе“, која је у прошлој години освојила неколико турнира. На међународном турниру у Загребу, на којем је њен тим освојио прво место, Матејићева је била најбољи играч и стрелац.

Спортиста године је Лазар Илић из Карате клуба „Морава“, јуниорски репрезентативац Србије у борбама.

Најбоља екипа је ката тим Карате клуба „Морава“ у саставу Анђелија Милосављевић, Наталија Максимовић, Ирена Аритоновић и Исидора Аритоновић. Оне су освојила прво место на три међународна турнира, првенству и купу за територију централне Србије.

Најбољи млади спортиста Велике Плане је Лана Цветковић из атлетске школе Спејс Спорт. Између осталог, Цветковићева освојила прво место у трци на 60 метара на митинзима летње лиге у Горњем Милановцу, Крагујевцу и Смедеревској Паланци и прво место на Митингу пријатељства у Сремској Митровици.

Свечаности уручења признања најбољим спортистима присуствовала је делегација Спортског савеза Србије, коју је предводио некадашњи атлетски шампион Дане Корица.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *