ЈОШ ЈЕДНА ЛЕПА ВЕСТ ЗА ВЕЛИКУ ПЛАНУ: Влада Србије ће до краја године реконструисати пут Крњево – Смедеревска Паланка

Пише: Душан Марић

Осим пута од Велике Плане до  Смедеревске Паланке држава ће до краја ове године у потпуности обновити и регионални пут који Смедеревску Паланку, преко Крњева, повезује са Цариградским друмом а чија дужина износи око 12 километара. То произилази из материјала који је из Владе Србије достављен у општину Велика Плана.

Приликом своје посете Подунавском округу  9. марта председник Србије Александар Вучић обећао је да ће Влада Србије ове године у потпуности обновити пут између Велике Плане и Смедеревске Паланке, што је већ три седмице главна тема у ове две општине.

Ради реализације овог и других саобраћајних пројеката у Подунавском округу 19. марта у Смедеревској Паланци је одржан састанак којем су присуствовали потпредседник владе и министар Зорана Михајловић са својим сарадницима из Министарства грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, директор Путева Србије Зоран Дробњак са својим сарадницима, представници Смедерева, Смедеревске Паланке и Велике Плане.

У општину Велика Плана је стигао званични записник са тог састанка, уз пропратно писмо које је потписала Зорана Михајловић.

У записнику су наведени и закључци који ће од пројеката о којима се разговарало бити реализовани и до када. Међу закључцима који се односе на Велику Плану, између осталог, пише да ће „током 2019. године бити изведени радови на рехабилитацији државног пута број 147 између Смедеревске Паланке и Велике Плане у дужини од 12,5 километара и државног пута број 354 деоница Крњево – Смедеревска Паланка у дужини од 10-12 километара“.

Председник МЗ Крњево Цветко Стојановић прво није поверовао у вест да ће „после двадесет година крпљења“  његово село добити потпуно нов пут до Смедеревске Паланке.

– Помињали смо то када је председник Вучић долазио у посету али више онако успут.  Нисмо веровали да ће од тога бити неке вајде. Ко да помисли да ће уз потпуну обнову пута од Плане до Паланке, чија је вредност процењена на три милиона евра, држава наћи воље и новца да у истој години реконструише и овај пут? Шта да кажем осим да је ово прелепа вест за наше село.

Осим мештана Крњева, пут од насеља Савановац на Цариградском друму до Смедеревске Паланке користе и становници Лугавчине, Сараораца, Лозовика, Милошевца и Трновча. То је више од 20.000 људи.

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *