ПОБУНА У ДОМУ ЗДРАВЉА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Синдикати бране директорку

Пише: Душан Марић

Четири репрезентативна синдиката радника Дома здравља у Великој Плани противе се намери локалне самоуправе да смени директора те установе др Слађану Јанковић.

Они су председнику општине, председнику Скупштине општине и управном одбору доставили писмо у којем захтевају да Јанковићева остане на функцији.

За четвртак 29. августа заказана је седница Скупштине општине, на којој је једна од тачака дневног реда избор вршиоца дужности директора Дома здравља.

Садашњој директорки Слађани Јанковић је речено да ће бити замењена зато што није по вољи председнику општине Игору Матковићу, на чији предлог је пре 15 месеци изабрана на место вршиоца дужности директора.

-У свом мандату директорка је у радни однос на неодређено време примила пет доктора медицине, једног доктора стоматологије и пет медицинских сестара техничара, што је резултат којим не могу да се похвале и установе знатно веће од наше – пише у писму које су потписали председник синдиката Независност Дарко Величковић, председник Новог синдиката здравства Илија Бојовић, председник Сестринског синдиката Мила Ристић и председник Синдиката запослених у здравству и социјалној заштити Славица Вељанчић.

Они даље наводе да су „успешно решавана сва текућа питања, успостављени добри међуљудски односи и решен дугогодишњи проблем редовне исплате зарада неуговореним радницима, чиме је Дом здравља уштедео знатна средства која би била утрошена на вођење судских спорова  са овим радницима“.

Илија Бојовић додаје и да је у мандату Јанковићеве на одређено примљено осам медицинских сестара, док је је још шест лекара и шест медицинских сестара ангажовано на здравственој заштити Руса који учествују у изградњи гасовода Турски ток.

-Како то да је пре 15 месеци била добра, а сад је, после свих ових резултата, који нису ни мало за потцењивање, постала лоша? Очигледно су у питању неки лични разлози и обрачуни који немају везе са функционисањем Дома здравља – каже Бојовић.

Слично мисли и високи локални функционер Општине и СНС, који је замолио да му се не наводи име.

-Они се људима из ИО СНС стално жале на Јанковићеву. Међутим, не постоји страначки задатак који је та жена добила а да га није извршила. Иде на све састанке и митинге, учествује у свим акцијама, нема човека чије запошљавање су предложили Матковић и председник ОО СНС Ђуришић а да није примљен на посао, чак и кад за то није било никаквог основа, али све то није довољно зато што се жена усудила да на колегијумима директора јавних предузећа и установа са председником општине понекад изнесе мишљење које се не слаже са мишљењем председника општине. Не знам да ли је прибављена сагласност врха странке за ову кадровску промену али и ако јесте тврдим да су људи из ИО СНС обманути.

 

 

 

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *