СЛАЂАНА ЈАНКОВИЋ ОСТАЈЕ ДИРЕКТОР ДОМА ЗДРАВЉА У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ

 

Пише: Душан Марић

Др Слађана Јанковић остаје вршилац дужности директор Дома здравља „Милан Бане Ђорђевић“ у Великој Плани. То је одлучено на јутрос одржаној седници Скупштине општине.

За поновни избор Јанковићеве, која је  први пут на место првог човека плањанског Дома здравља изабрана 5. јуна 2018. године, гласало је свих 27 присутних одборника.

Протеклих дана у јавности Велике Плане избор директора ове здравствене установе био је главна тема. Председник општине Игор Матковић и председник ОО СНС Живан Ђуришић покушали су да на то место доведу неког „свог“ кандидата.

Међутим, суочили су се са низом проблема. Прво је др Мирјана Барјактаревић одбила да преузме дужност директора. Затим је то учинио и др Милан Стојановић.

Потом су четири синдиката запослених у Дому здравља дала писану подршку досадашњој директорки. У писму председнику општине и председнику Скупштине општине, које је достављено и у Београд, страначким органима СНС, они су навели да Јанковићева добро ради, да је на неодређено запослила шест лекара и шест медицинских сестара, да је на одређено запослила осам медицинских сестара, да је на здравственој заштити радника из Русије који раде на изградњи гасовода Турски ток додатно ангажовано још шест лекара и шест медицинских сестара и да из тих и других разлога које су навели огромна већина у колективу сматра да она треба да настави да обавља досадашњу дужност.

Како сазнајемо, након што су упознати са чињеницама у вези овог случаја и чланови ИО СНС, задужени за Подунавски округ, заузели су став да се Слађани Јанковић укаже поверење да настави да води Дом здравља „Милан Бане Ђорђевић“.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *