ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ОД СВИЛАЈНЦА ДО ЦЕНТРА МАРКОВЦА: Влада Србије издвојила 200 милиона

Пише: Душан Марић

Скидањем постојећег асфалта и ископима који треба да обезбеде побољшање  путне подлоге, почели су радови на темељној реконструкцији пута од Свилајнца до Марковца код Велике Плане.

За овај пројекат Влада Србије је издвојила 200 милиона динара. Средства су обезбеђена из кредита добијеног од Светске банке, Европске инвестиционе банке и Европске банке за обнову и развој.

Реконструкцију обавља компанија „Путеви Србије“ а радови ће бити изведени у две фазе.

-У првој фази, чија реализација је управо почела, обновићемо пут од железничке пруге у Свилајнцу до моста на Морави. План је да ову деоницу завршимо у првој половини децембра, а најкасније до краја године. Све зависи од временских прилика и од тога када ће бити завршени раније започети радови на обнови пута између Плане и Паланке, након чега би имали могућност да на овај правац пребацимо више машина – кажу у „Путевима Србије“.

Друга фаза подразумева реконструкцију пута од моста преко Мораве до ауто-пута Београд-Ниш, односно центра Марковца, укључујући и потпуно реконструкцију моста преко реке Раче, који ће бити проширен за пола метра, уз замену свих елемената саобраћајног профила објекта.

-Ако зима не буде превише хладна и са пуно падавина, радове на другој фази наставићемо одмах након завршетка прве.

Дужина саобраћајнице која се реконструише је шест и по километара.

Пројектом је предвиђена изградња пешачке стазе на деоници од Свилајнца до Мораве, ширине између 120 и 150 цм, са обе стране коловоза.

За време извођења радова неће бити прекида саобраћаја, осим у данима кад пут буде пресвлачен асфалтом.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *