У Великој Плани је ових дана у току асфалтирање чак 14 улица: Општина издвојила 430.000 евра

Пише: Душан Марић

У последњих десет дана у општини Велика Плана асфалтирано је осам улица и део једног сеоског пута, а у следећих десетак дана биће асфалтирано још пет улица.

-Радови ће коштати око 430.000 евра, а средства смо обезбедили из општинског буџета. Осим Радовања, нема насеља у општини у којој неће бити асфалтирана бар једна улица. Радовању смо платили дуг од 12 милиона, који је направила месна заједница али настојаћемо да и у том селу урадимо бар нешто на побољшању путне инфраструктуре – каже Игор Матковић (СНС), председник општине.

Највише новца издвојено је за асфалтирање 600 метара Пролетерске улице у Милошевцу.

-Са првим делом, који смо асфалтирали раније, радови у тој улици су нас коштали око 110.000 евра. То су за општине као што је наша огромна средства – истиче Матковић.

У Марковцу је асфалтирана Скадарска, у Доњој Ливадици Лоле Рибара, у Великом Орашју Улица Моше Пијаде а и улица која је асфалтирана у Старом Селу носи име тог бившег идеолога партизанског покрета.

Трновче је добило две нове сређене саобраћајнице. Асфалтирана је улица Николе Јовановића и довршено асфалтирање улице Сутјеска. Новим слојем асфалта пресвучено је пола километра пута од Новог Села до Ракинца.

У плану је да се у следећих неколико дана асфалтира још пет улица. Под условом да не буду превише ниске температуре и мразеви. Први пут асфалт ће добити становници улица Вука Караџића у Савановцу, Дунавске у Бресју, Нишке у Лозовику, Богдана Ракића у Крњеву и Вите Тошковића у Великој Плани.

Раније ове године, средствима из буџета асфалтиране су градске улице Јована Дучића, Марка Милановића и Арсићки пут, а половина улице Николе Пашића, која је једна од главних саобраћајница у граду,  пресвучена је новим асфалтом.

-Овакви резултати су могући зато што имамо здрав буџет а он је здрав зато што са њим домаћински располажемо. Кад овоме што ради општина додамо да се приводе крају радови на потпуној реконструкцији регионалног пута Велика Плана – Смедеревска Паланка, изузетно значајног пројекта који финансира Влада Србије и да су у току радови  на потпуној реконструкцији пута од Марковца до Свилајнца, коју финансирају држава и инострани кредитори, мислим да и ми и грађани можемо да будемо задовољни оним што је у овој години урађено на побољшању путне мреже у нашој општини – истиче Бранко Опачић (СНС) помоћник председника општине за привреду.

До Нове године још осам улица

-Уколико нам временски услови дозволе до краја ове године ћемо асфалтирати још седам или осам улица. Углавном на подручју града, где смо у тренутку преузимања власти затекли прилично лоше стање, са више од 40 неасфалтираних улица. За то смо у буџету одвојили још 25 милиона динара. А већ у јануару расписујемо тендер за нове улице  – каже Жељко Рајић (СПС), заменик председника општине.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *