СРБИ, ГДЕ ЈЕ ДНО: Цеца, Орбан, „парада“ педера и „Јовањица“

Пише: Душан Марић

Далеко је “Јовањица“ од афере деценије, како су најављивали поједини опозицинари (имамо ми афера тог калибра, посебно из времена кад су они били на власти, за извоз) али постоје нека занимљива питања у вези овог случаја која напросто „боду очи“. Нпр. зашто је већина медија у почетку данима бојкотовала вест да је полиција у пластеницима фирме код Старе Пазове пронашла плантажу са 60.000 стабљика дроге. Половина зато што су се, глумећи вредне баштоване, тамо сликали поједини високи функционери садашње власти, друга половина зато што је власник те фирме братски сарађивао и са досовским властима. Наиме, он је „први милион“ зарадио пре него што је СНС и постојала.

Чудно је да медији не инсистирају на одговорности надлежних из министарства пољопривреде. Како су давали папире, сагласности и субвенције поменутој фирми а да нису контролисали шта се тамо производи? Неко је „контролисао“ али је као део мафијашке организације узимао свој „први милион“ и ћутао.

Затим, да ли је ово први засад дроге у Пазови или се она тамо сади годинама? Судећи по главешинама које је угошћавао и чашћавао, ротацији на аутомобилу и (лажној?) полицијској легитимацији, пре бих се кладио на ово друго.

Занимљиво је да ДС и остале опозиционе странке пронађену дрогу повезују са СНС а да је један од оснивача компаније „Супериор“ из Велике Плане, која се помиње у овој афери (има огледно добро на земљишту „Јовањице“ а на њу ваљда гласи и једна од дозвола за производњу индустријске конопље), био кандидат ДС за председника општине Велика Плана. Уз то, полицијска легитимација коју је Колувија имао урађена је 2009. године. А СНС је на власт дошла 2012. године.

Медији у Србији су изигнорисали и вест да је мађарски премијер Орбан забранио учешће те земље на Евровизији. Зато што се на њој популаришу лезбејке и педери. Србија би могла бар мало да се угледа на Мађарску и у најмању руку драстично скреше буџет за наступ наших представника на овом фестивалу содоме и гоморе, на којем побеђују жене са брковима и брадом. Али тај филм нећемо гледати. Пре ће се догодити да добијемо месечне „параде поноса“, скандалозно изругивање природи и традиционалним породичним вредностима. Јер, у Србији председница владе не само што има девојку и што се са њом без имало стида и срама (напротив) шетка по свету о трошку државе, већ је добила и дете у истополном браку. Који је законом забрањен.

Али зато су женидбу извесног боксера Вељка Ражнатовића сви медији пропратили са већом пажњом него што ће бити пропраћен сусрет председника Србије са председником Русије. Ваљда нема детаља са те параде кича о којем отужна ријалити пискарала нису јавност обавестила надугачко и нашироко, „просвећујући“ нацију јефтиним сељачким фазонима „српске мајке“ из Житорађе.

Већ знамо и да је млада трудна. Знамо и име наследника. Сад следи сапуница са свакодневним одбројавањем до рођења новог Жељка Ражнатовића. Где су купљени, које су светске марке и колико су плаћени креветац, бенкице и пелене. У следећих неколико месеци то ће за већину београдских медија бити најважније национално и државно питање.

Таман кад човек помисли да смо дотакли морално дно, празноглавци покажу да можемо и ниже.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *