ВЕЛИКА ПЛАНА ПОНОВО ЦЕНТАР ПОЗОРИШНИХ ДЕШАВАЊА: Сутра почиње Смотра позоришног аматеризма „Витомир Вита Стефановић“

Пише: Душан Марић

Од 24. фебруара до 1. марта у Центру за културу Масука у Великој Плани биће одржана Прва смотра позоришног аматеризма „Витомир Вита Стефановић“, названа по једном од доајена великоплањанске и српске аматерске позоришне сцене.

Сутра, са почетком у 20 часова, фестивал отвара позориште Културног центра „Радоје Домановић“ из Раче  представом „Лаки комад“ Небојше Ромчевића, у режији Дејана Цицмиловића.

У уторак 25. фебруара, од 20 часова, на репертоару је „Огњиште“ драмског студија „Луча“ који ради при Културно-уметничком друштву „Крушчић“, из истоименог села у општини Кула. Представу је режирао Дејан Цицмиловић  а аутор текста је Жарко Комнанин.

Трећег фестивалског дана на програму су две представе. Од 14 часова, љубитељи глуме и позоришта моћи ће да уживају у представи „Хоћу напоље“ у извођењу Омладинске позоришне сцене Културног центра Параћин. Представу је режирао Урош Младеновић, по мотивима једночинке „Идиот“ Музе Павлове.

Од 20 часова Аматерско позориште КУД „Обилић“ из Крњева одиграће „Змаја од Србије“ Миладина Шеварлића, у режији Предрага Живановића.

Драмски студио младих Градског позоришта из Бечеја ће у четвртак 27. фебруара, од 20 часова, наступити са представом „Полицајци“ Славомира Мрожека. Режисер је Игор Павловић.

 

Петак 28. фебруара, од 13 часова, термин је за почетак представе Елизабете Георгиеве „Журка на зеленом ћошету“, коју у режији Делча Гигова изводи Позориште „Христо Ботев“ Центра за културу Димитровград.

Истог дана, од 20 часова, на програму је Позориште „Castellum“ из Костоца, које ће се плањанској публици представити комадом Небојше Ромчевића „Каролина Нојбер“, који је режирао Фуад Табучић.

Последњег дана фебруара а претпоследњег дана фестивала Позориште „Стеван Сремац“ из Црвенке одиграће представу Вудија Алена „Бог“ у режији Петра Јовановића. Представа је на програму у 20 часова.

Смотра посвећена Витомиру Вити Стефановићу завршава се у недељу 1. марта  представом Виде Огњеновић „Девојка модре косе“ у извођењу позоришта Центра за културу Масука. Режисер је Милош Јагодић а почетак у 20 часова.

Цена улазница за дневне представе је 100, за вечерње 200 а комплет улазница за све представе кошта 1.000 динара.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *