ЗВАНИЧНО ПОТВРЂЕНО: У Великој Плани нема заражених корона вирусом

На састанку Председника општине Велика Плана Игора Матковића и Општинског Савета за јавно здравље, са директорима основних и средњих школа, предшколске установе, јавних установа и предузећа, Дома здравља и Градске апотеке, одржаном 12. марта 2020. године, договорено је да се објави следеће обавештење:

ОБАВЕШТЕЊЕ ЗА ГРАЂАНЕ

На територији наше општине нема регистрованих нити сумњивих случајева обољевања Корона вирусом. Свака промена везана за процедуру и епидемиолошку ситуацију у Србији и на територији општине Велика Плана биће благовремено објављена и подељена са грађанима.

МОЛИМО ДА ПРОЧИТАТЕ И СЛЕДИТЕ УПУТСТВО:

Уколико имате неке од следећих симптома: повишена телесна температура, кашаљ, кратак дах, малаксалост, а путовали сте у подручја са проглашеном епидемијом Корона вирусом или сте посетили здравствену установу где је пријављено лечење пацијената са Корона вирусом, придржавајте се следећих мера:

  1. Одмах позвати број телефона 069/88 49 847 или 064/86 49 028 и следити инструкције које добијате од лекара
  2. Избегавајте контакт са другим особама у домаћинству
  3. Уколико постоји потреба за одласком код лекара, најавите долазак телефоном на бројеве:

(026)514 818 и (026) 516 402

  1. Носите маску преко уста и носа
  2. Не користите заједничке предмете са другим особама у домаћинству
  3. Пратите сопствено здравствено стање и у случају погоршања симптома обратите се лекару уз претходну телефонску најаву на бројеве (026) 514 818 и (026) 516 402

А за све грађане важи препорука стручних служби:

  1. Водите рачуна о респираторној хигијени (покрити уста и нос приликом кашљања или кијања марамицом, исту потом бацити у кесу или канту која се затвара)
  2. Перите руке и избегавајте додиривање лица рукама
  3. Пратите упутства надлежних државних органа и стручних служби

НАПОМЕНА:

Молимо све грађане који долазе из земаља угрожених Корона вирусом да не улазе у просторије Дома здравља и да остану испред установе, да се обрате особљу установе на бројеве (026) 514 818 и (026) 516 402, где ће им бити дата упутства о даљим корацима збрињавања и лечења.

Наведено се односи и на улазак у друге објекте јавне намене (школе, вртићи, просторије зграде општине, објекти културе, спорта итд.)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *