СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Забрањен рад свим кафићима и кладионицама

Пише: Душан Марић

У Смедеревској Паланци је забрањен рад свим кафићима и кладионицама на територији општине.

Ово је одлучено на управо одржаној седници Општинског штаба за ванредне ситуације.

Забрана се односи и на све остале угоститељске објекте, с тим што угоститељи, посебно власници ресторана, имају право да купцима који то наруче достављају храну и друге своје производе.

Такође, забрањен је рад и свих пијаца на територији Смедеревске Паланке.

Директорима јавних предузећа и установа је наложено да у року од два сата доставе списак 10 радника који ће у сваком тренутку бити на располагању штабу ради спровођења мера на спречавању ширења корона вируса.

-Многи људи из Смедеревске Паланке раде у Италији и другим европским земљама. Неки од њих су већ дошли, неки ће тек доћи кући. Данас се у град враћа неколико стoтина студената и ученика. Штаб је проценио да би многи од њих, народски речено, нагрнули у кафиће. Да се виде са друштвом, пријатељима. Да смо у праву потврђује и то што је данас, без обзира на ситуацију и бројне апеле са највишег државног врха, ненормално много људи који седе по кафићима – каже Никола Вучен, председник општине Смедеревска Паланка.

У Смедеревској Паланци није потврђен ни један случај заразе корона вирусом.

-Боље спречити него лечити. Ако ситуација буде добра, најмањи проблем ће нам бити да укидамо једну по једну од донетих мера. Све што радимо радимо за добро наших грађана а кад све прође управо грађани ће дати оцену нашег рада – истиче Вучен.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *