У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ НЕМА ЗАРАЖЕНИХ, ОД ДАНАС ВАЖЕ ОВЕ НОВЕ МЕРЕ

У Великој Плани нема лица код којих је потврђено постојање заразе корона вирусом.

Осим више десетина лица која су последњих дана дошла из иностранства, у карантину се налазе и тројица руских државаљна. У питању су радници на Турском току, који су у Плану допутовали из Русије.

Одлуком Штаба за ванредне ситуације затвара се бувља пијаца, која је одржавана средом, на простору иза Градске (зелене) пијаце.

Градска пијаца ће радити као и до сада, с тим што је улазак на њу забрањен лицима старијим од 65 година, лицима којима је одређена мера карантина или лицима која су у последњих 28 дана дошла из иностранства.

Од сутра ујутро на улазу у Градску пијацу биће постављени панои са упозорењем грађанима да се придржавају наведених ограничења.

У кафићима и другим угоститељским објектима, кладионицама и објектима тог типа, од данас не сме да буде више од једног лица на четири метра површине, при чему се у обзир узимају гости и запослени у објекту. Тако у кафићу чија је површина 28 метара квадратних истовремено може буде највише 7 гостију и конобара (конобарица).

Власници кладионица, кафића, ресторана, пицерија и других угоститељских објеката,  обавезни су да испред истих поставе паное са највећим бројем гостију који истовремено могу да бораве у том објекту.

Чињеница да у Великој Плани нема лица код којих је утврђено постојање заразе корона вирусом не значи да таква лица не постоје. Због тога је неопходно да се сви грађани придржавају савета епидемилога, те мера које доносе Влада Србије и општина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *