НОВИ ДЕТАЉИ О ПРВОМ ЗАРАЖЕНОМ КОРОНА BИРУСОМ ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ: Полиција га затекла где оре њиву

Мушкарац Т.М. из Доње Ливадице, први становник општине Велика Плана за којег је потврђено да је заражен корона вирусом, осећа се веома добро и да није у изолацији могло би се рећи да живи потпуно нормално.

Иако је прошло 14 дана од дана у којем је, највероватније, „покупио“ вирус короне он је јуче, кад је полиција дошла по њега, трактором орао њиву.

-Рекао је полицији да се осећа добро и питао да ли може да заврши орање али му нису дозволили – сазнајемо из добро обавештеног извора из Доње Ливадице, који је замолио да му не помињемо име.

С обзиром на добро опште стање у којем се налази, лекари су проценили да нема потребе за болничким лечењем.

Мештанин Доње Ливадице, код којег је откривено присуство корона вируса, са породицом живи и ради у Бергаму у Италији. У Србију је дошао 10. марта, авионом, преко аеродрома у Нишу. На аеродрому „Константин Велики“ сачекао га је пријатељ из Жабара, који га је у свом аутомобилу довезао у Доњу Ливадицу.

Пре два дана утврђено је да је тај његов пријатељ из Жабара заражен корона вирусом.

-Кад је проглашено ванредно стање и надлежни позвали грађане који су дошли из Италије и других ризичних земаља да буду у карантину, једна од радница у супермаркету у Великој Плани, која га познаје, видела је Т.М. и обавестила надлежне органе. Он од тада није излазио из куће. Међутим, утврђено је да се шест дана пре тога кретао по селу и био у контакту са многим људима. Свраћао је у сеоску пошту, ишао у продавницу. Ишао је у куповину и у град, кажу да је продужавао и регистрацију аутомобила – наставља наш саговорник.

Додатни проблем је то што су и чланови његове породице све до јуче били у контакту са многим људима.

-Његова мајка има више од 70 година. За сад је добро. Богу хвала, добро се осећају и његова супруга и син, који су у Доњу Ливадицу дошли раније, пре избијања епидемије.

Свима за које је утврђено да су након његовог доласка у Србију имали контакт са зараженим одређен је карантин од 14 дана.

Вест о првом зараженом у њиховој општини забринула је Плањане али их и додатно уверила колико је неопходно да се придржавају мера које доносе надлежни државни органи и лекари.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *