ПОКЛОН ОПШТИНЕ: Дом здравља у Великој Плани данас добио ново санитетско возило

Пише: Душан Марић

Дом здравља „ др Милан Бане Ђорђевић“ у Великој Плани данас је добио ново санитетско возило.

Возило марке „fiat ducato“ поклон је општине Велика Плана.

За куповину возила из општинског буџета издвојено је 4.558.800 динара.

-Захваљујући доброј економској политици државе и домаћинском пословању општине, имамо добро стање општинског буџета, које нам омогућава да изађемо у сусрет већини потреба Дома здравља. Верујем да ће добијање овог лепог возила бити додатни мотив да наши лекари и остало медицинско особље издрже напоре и ризике којима су изложени због епидемије корона вируса – каже председник општине Велика Плана Игор Матковић, који је кључеве возила уручио директорки Дома здравља Слађани Јанковић.

Ово је треће возило које је у последњих месец дана општина поклонила својој здравственој установи.

-Пре месец дана добили смо два половна путничка аутомобила, мерцедес и поло. Оба возила су у добром стању. Мерцедес смо добили за потребе патронажне службе, док је поло додељен тиму који води др Жељка Лалић а који је задужен за кућно лечење пацијената – истиче Драган Дончић, руководилац возног парка Дома здравља.

Помоћник председника општине Бранко Опачић каже да је куповина сва три возила планирана још прошле године али да је срећна околност што су она набављена баш сада „када су најпотребнија и грађанима и дому здравља“.

-До сад смо имали два половна санитетска возила, од којих је само једно комплетно. С овим другим смо правили „крпљачину“, сналазили се. Добијањем потпуно новог возила биће олакшано функционисање не само службе хитне помоћи, већ целе установе – објашњава директорка Јанковић.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *