ВЕЛИКА ПЛАНА: Општина становништву поделила 11.000 маски, купљене још 3.000

Пише: Душан Марић

Општина Велика Плана је од проглашења ванредног стања купила и становништву поделила више од 11.000 заштитних маски.

-Куповали смо оно што смо могли наћи на тржишту. У питању су најједноставније памучне заштитне маске, чија је предност то што могу да се откувавају и тако послуже за вишекратну заштиту – каже Горан Тасић, начелник Општинске управе.

Највише маски је дато Дому здравља „Милан Бане Ђорђевић“, мањи део је дат Полицијској станици Велика Плана, Општинском суду, локалним јавним установама и предузећима а остало је преко Месних заједница подељено становништву.

-Нико се Општини није обратио за маске а да је одбијен – каже Игор Матковић, председник општине. – Првих дана маскама смо снабдели и поједине трговинске ланце, да би колико толико заштитили њихове раднице, посебно касирке, које су највише изложене контакту са људима.

Седам и по хиљада маски Општина је купила од произвођача „Onix tekstil“ из Велике Плане, 4.000 од произвођача у Смедеревској Паланци, 1.500 маски поклон су компаније породице Рајевић а 1.000 маски поклон Сафета Саглама, власника текстилне компаније „Maccarone“. Милованка Милановић Сувајац из Старог Села сашила је и Општини поклонила  200 а Бојана Матковић из Лозовика 100 заштитних маски.

-За куповину маски из општинског буџета издвојено је нешто више од 900.000 динара. Од „Оnix tekstila“ маске, са ластишом, су купљене по цени од 100 динара за комад, док су маске набављене у суседној Паланци, на везивање, плаћене 48 динара по комаду – истиче Тасић.

Општина и Општински штаб за ванредне ситуације имају још 3.000 маски, које ће данас и следећих дана бити подељене становништву.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *