ОПАСНА РАБОТА „ПАТРИОТСКЕ“ ОПОЗИЦИЈЕ: Свакодневно измишљају колоне миграната, које „власт увози у Србију“

Пише: Душан Марић

Увек ће бити будала и рата гласе мало измењени стихови (у оригиналу: и даље ће бити будала и рата) песме Зринка Тутића коју је својевремено отпевала Дорис Драговић. Тачност ове тврдње, ваљда, не треба доказивати.

Као ни тврдње да ће увек бити будала или лопужа које ће ратно стање користити да шире лажне вести и панику. По систему, што горе то боље.

Потврђује то и „ратно“ стање у којем се Србија налази због епидемије корона вируса.

Истог дана кад је у Србији проглашено ванредно стање на друштвеним мрежама су се појавиле „сензациналне“ и „проверене“ вести да оно није уведено због корона вируса, већ наводно због тога да би „диктатор Вучић“ и „његова мафија“ могли да несметано, на миру, под окриљем ноћи, у Србију увозе мигранте.  Хиљаде и хиљаде миграната. Све у склопу свог наводног  „злочиначког плана“ да у Србију населе милион муслимана.

-Док ви седите затворени у својим кућама и становима, српским путевима пролазе колоне миграната. Корона не постоји, то је само подвала – суштина је вести које се свакодневно врте на Фејсбуку, Инстаграму и појединим „патриотским“ порталима.

А онда испод такве „вести“ следи бујицa коментара разних болесника који „потврђују“ њену „истинитост“. И тврде да нема короне. У овом слуђивању народа учествују и поједини грађани који не скидају заштитну маску. Шта ће им маска ако нема короне?

Једно је седети за компјутером, млатити по тастатури, позивати народ на непослушност, хушкати против власти и дизати панику а друго стиснути петљу, изаћи међу људе без маске и ризиковати сопствено здравље. Можда и живот.

Као „доказ“ објављују се слике миграната у Србији и намера власти да се један број њих привремено смести у један објекат у Делибатској пешчари. Није тајна да у Србији има  миграната. Који покушавају да напусте Србију и оду на Запад. Државне службе им у томе помажу али отприлике колико њих успе да оде у Мађарску, Хрватску, БиХ и Румунију толико њих дође из Бугарске и Македоније. Зато што ове две земље раде исто што и Србија: покушавају да се реше миграната, да смање њихов број на својој територији.

Чим нека група миграната успе да преко Турске или Грчке продре у Бугарску и Македонију, полиције тих земаља све чине да исте врате назад или да их пребаце у – Србију. Планинским стазама које је немогуће контролисати. Не треба сумњати да наша полиција и наше службе не раде то исто. Да не раде, у Србији би већ биле десетине хиљада избеглица из исламских земаља. Овако, захваљујући добром функционисању државе, њихов број се стално одржава у распону између шест и осам хиљада.

Шта учинити са тим људима? Постоје само три могућности. Прва, коју предлажу поједини болесници, гласи: све их лепо побити. И видим да није мало „патриота“ који подржавају такво решење. Нема миграната, нема проблема. Друга је је пустити их да се сами сналазе, да лутају по Србији, поспешују криминал и ширење корона вируса. Трећа и једина разумна јесте негде их сместити, да буду под контролом. И полако их, под окриљем ноћи, групу по групу, пребацивати у друге државе.

Наравно, не шире „патриоте“ страх од миграната зато што их се плаше или зато што заиста верују у измишљотине да „Вучић увози мигранте“ или да се „Вучић обавезао да ће у Србију населити милион муслимана“. Они то раде зато да изазову страх и револт у народу, да појачају панику која је народ већ захватила због корона вируса и тако створе предуслове да у Србији, после укидања ванредног стања, изазову нереде и насилну промену власти.

Део њих то ради волонтерски али добар део зато што је добро плаћен. Ко сумња, нека се сети признања администрације америчког председника Вилијама Клинтона да је у рушење Милошевића и насилно преузимање власти уложила око 100 милина долара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *