НОВА ПОМОЋ ВЛАДЕ СРБИЈЕ ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Данас потписан уговор о додели 5.512.454 за социјалну заштиту

Пише: Душан Марић

Влада Србије је Великој Плани данас доделила  још 5.512.454 динара из републичког буџета.

У Влади Србије уговор о додели средстава потписали су министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић и председник општине Велика Плана Игор Матковић.

Средства ће бити искоришћена за помоћ најсиромашнијим и болесним грађанима.

Чланом 3. уговора предвиђено је да општина средства може да искористи за плаћање услуга дневног боравка, помоћи у кући, смештаја у прихватилиште, услуге подршке за самостални живот, услуге помоћи пунолетним лицима са инвалидитетом, саветодавно-терапијске услуге, плаћање личног пратиоца детету са инвалидитетом, као и плаћање других услуга социјалне заштите које су у надлежности локалне самоуправе.

Председник општине истиче да „ни сам више не зна који је ово пут у последње четири године да Влада Србије помаже Великој Плани, по разним основама“.

-Данас добијени новац ће нам омогућити да једном броју наших сиромашних суграђана и особа са инвалидитетом олакшамо муке са којима свакодневно живе. Додатно ми је драго што смо овај новац добили баш сад. То показује да Александар Вучић води добру политику, да захваљујући тој политици држава добро функционише и да изјаве председника државе, премијерке и министра финансија да у државној каси има довољно пара нису празна прича – каже Игор Матковић.

Средства ће на рачун општинског буџета бити пребачена до краја 2020. године у једнаким месечним ратама.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *