ХРАБРОСТ ИЛИ ЛУДОСТ: У центру Плане данас гужва, масовно кршење мера заштите

На предлог епидемиолошких служби Влада Србије је донела низ мера како би се спречило ширење корона вируса.

Већини њих циљ је смањење контакта међу људима на што мању меру. Препоручује се да растојање међу људима не би требало да буде мање од два метра.

Различите државе се против вируса боре на различите начине. Али у свима је основна мера доношење прописа којима се обезбеђује смањивање контакта.

У Великој Плани се овог јутра догађа масовно кршење ове мере.

Не зна се где је већа гужва: испред поште, испред Поштанске штедионице, испред банке Интеза, у Идеи…

Свуда иста слика: велики редови у којима људи стоје једни уз друге. Нигде ни метар а камоли два метра одстојања. Многи без маске.

Из Милошевца јављају да се пред поштом тиска двадесетак пензионера. Иако је званично саопштено да ће свим пензионерима пензије бити достављене на кућну адресу већ у току викенда.

Ако су мере које је прописала држава и које препоручују здравствени радници у реду а вишевековна светска искуства из борбе против ширења заразних болести говоре да јесу, онда се намеће питање ко је данас у Великој Плани неодговорнији: држава, која не ради на поштовању мера које је прописала или грађани који нису спремни да зарад заштите свог и здравља чланова своје породице  учине толико да се у реду у којем чекају да подигну новац или купе лек од других који чекају то исто одмакну на растојање од два метра.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *