ПЛАНА И ДАН ОПШТИНЕ ОБЕЛЕЖИЛА АСФАЛТИРАЊЕМ УЛИЦА: Асфалт добиле улице у Старом и Новом Селу

Пише: Душан Марић

И Дан општине 30. април Општина Велика Плана обележила је новом радном победом.

Данас је у Новом Селу асфалтирана улица Деспота Стефана Лазаревића. Радове је извело предузеће „Шумадија пут“ из Београда.

Јуче је у Старом Селу први пут асфалт добила Улица Лоле Рибара а ризлом су насуте и поравнате неасфалтиране сеоске саобраћајнице у дужини од два километра.

Вредност асфалтирања у Новом Селу је 2.426.000 а у Старом Селу 2.305.896 динара. Средства су обезбеђена из општинског буџета.

-Драго ми је, пре свега због људи који живе у Улици Лоле Рибара али и због Старог Села. Подсећам да је недавно новим асфалом пресвучен део главне саобраћајнице кроз село, улице Браће Јовановић, за шта је Општина издвојила 3.003.000 динара. Знам да није довољно, стање саобраћајница у нашем селу је лоше али не може се оно што је деценијама запуштано ни лако, ни брзо поправити – каже Соња Павловић, председник Савета МЗ Старо Село.

Данас су почели радови на припреми за асфалтирање Моравске улице у Доњој Ливадици. Приводе се крају радови на припреми за пресвлачење улица Момира Гајића и Мике Јовановића у Великој Плани.

-После празника настављамо са асфалтирањем у Великој Плани, Марковцу, Савановцу, Милошевцу… На радост огромне већине грађана, који препознају колико радимо и улажемо да нам општина буде лепша и на разочарење оних малобројних, а на жалост има и таквих, који се не радују нашим заједничким радним победама  – каже Бранко Опачић, помоћник председника општине.

Председник општине Игор Матковић истиче да се у Великој Плани од поновног увођења вишепартијског система никад није више радило и изградило. На примедбу дела опозиције да је то због тога што ће ускоро избори, одговара.

-Па шта? Били су избори и раније али није рађено ни приближно оволико. Знате зашто није? Зато што није било новца. Откако Србију води Александар Вучић држава и општина имају све више пара. Могу и њега и нас из СНС да куде до сутра, могу још више да лажу али то је тако. И још нешто: не зна се кад ће бити избори. Пре јула, не верујем. Да ово радимо због избора, темпирали би ове радове за јун. А ми смо у последња два месеца асфалтирали више од десет улица.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *