ВЕЛИКО ОРАШЈЕ: Ново лице Дома културе

Дом културе у Великом Орашју добио је нови изглед.

Завршени су радови на обнови фасаде, који су овој установи али и центру села дали нови, лепши изглед.

Радови, у вредности од око милион динара, финансирани су из буџета општине.

Претпрошле године на Дому је постављена пвц столарија.

-Планирамо да обавимо још неке спољне радове на згради али и да средимо њену унутрашњост. Да дом културе то и буде, да буде место окупљања мештана, посебно младих а не празна и запуштена зградурина, како је то било годинама уназад  – каже Милош Николић, члан Савета Месне заједнице и кандидат за одборника на предстојећим изборима.

Асфалтиране су улице Петра Драпшина и Моше Пијаде. У Пијадиној је урађен и водовод. Део коловоза у Железничкој улици пресвучен је новим асфалтом. Замењена је столарија и уведена вода у сеоску амбуланту.

-Све то смо исфинансирали средствима из општинског буџета. Посебно сам поносан што смо узели учешћа и у финансирању изградње Цркве светог Томе, на сеоском гробљу, коју је 10. новембра прошле године осветио владика Игњатије – каже Игор Матковић, председник општине.

Невена Бојковић, такође члан Савета МЗ и одборнички кандидат, подсећа да је у последње време доста урађено на сређивању села.

-Мени лично је најдраже што смо засадили 132 тује у дворишту вртића, па ће деца и  васпитачице време проводити у лепшем амбијенту. Поставили смо заштитну ограду и дигитални успоривач саобраћаја код основне школе. Завршено је крпљење ударних рупа на сеоским саобраћајницама.

Николић најављује нове активности.

-Јуче смо завршили кошење траве и сређивање сеоског гробља. За суботу смо договорили да ми чланови Савета МЗ офарбамо све клупе у селу и очистимо оба парка, поред Библиотеке и пијаце. А средићемо и кошаркашко игралиште.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *