ЗАВРШЕНА РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ МОМИРА ГАЈИЋА: За три године у ову улицу oпштина је уложила 14 милиона

Данас су завршени радови на реконструкцији коловоза у Улици Момира Гајића у Великој Плани.

Новим асфалтом пресвучена је деоница од Косовске улице до Улице Војводе Мишића.

-Асфалт је замењен и у делу улице од Косовске, према центру града, у дужини од 100 метара. У питању је једна коловозна трака, која је била оштећена ранијим комуналним радовима – каже Александра Тодоровић, одборник у Скупштини општине Велика Плана.

Тодоровићева подсећа да је у последње две године у сређивање ове улице уложено више од 14.000.000 динара, односно око 120.000 евра.

– Прошле године у Улици Момира Гајића извршена је потпуна реконструкција и поплочавање тротоара од раскрснице са Косовском улицом до Цркве светих апостола Вартоломеја и Варнаве. На тротоару смо засадили нов дрворед и украсно растиње. За све то смо из буџета издвојили  око 5.500.000 динара. Претпрошле и ове године смо урадили бетонски део ограде испред порте градске цркве и улазну капију у порту  а целом дужином порте урадили смо леп паркинг простор, за шта смо из буџета издвојили још 3.500.000 динара – истиче Александра Тодоровић.

Председник општине Игор Матковић најављује да ће следеће године асфалт бити замењен и у Улици Краља Александра, од Улице Момира Гајића до Улице Јована Дучића а у плану је и пресвлачење Косовске и преосталог дела Власинске улице.

-Кад то завршимо, моћи ћемо да кажемо да нам се све главне градске саобраћајнице налазе у одличном  стању. Подсећам, да смо раније новим асфалтом пресвукли Улицу Николе Пашића и део Булевара Деспота Стефана, од ресторана „Нино“ до Улице Светозара Марковића. Посебно ми је драго што је након прошлогодишње реконструкције пута Плана – Смедеревска Паланка, за коју је Влада Србије издвојила 5.000.000 евра и данашњег завршетка радова у Улици Момира Гајића путна мрежа од нашег града према суседној паланачкој општини доведена у добро стање.

Радове у Улици Момира Гајића извело је предузеће „Шумадијапут“ из Београда.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *