СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА: Асфалтиране улице Алексе Дудића и Саве Ковачевића

Наставља се са радовима на саобраћајној мрежи у Смедеревској Паланци.

Данас су први пут, после деценија чекања, асфалт добили становници дела Улице Алексе Дудића у Месној заједници Доњи Град.

Асфалтом је пресвучен коловоз у дужини од 400 метара а за то је из општинског буџета издвојено око 5.500.000 динара.

Јуче су нов асфалт добили и Паланчани који живе у Улици Саве Ковачевића. Пре асфалтирања, на деоници дугој око 300 метара, замењена је комплетна водоводна мрежа.

Вредност радова је око 6.000.000 динара.

Председник општине Смедеревска Паланка Никола Вучен истиче да је неразвијена шумадијска општина ове године за асфалтирање издвојила 120 милиона динара.

-У току су радови на реконструкцији и асфалтирању још пет градских улица.  У питању су улице Чубурска, Иве Лоле Рибара, Ђуре Салаја, Светозара Марковића и Васе Пелагића. Завршетак радова у овим улицама ће у знатној мери олакшати одвијање саобраћаја у Паланци.

Вучен објашњава да су паланачке улице у тако лошем стању да се често пита да ли његови суграђани уопште имају живаца да се подсећају ко је за то крив.

-Неким улицама је тешко проћи. Толико су урнисане да имате осећај као да возите рели кроз Сахару. Рупа до рупе. Уз здушну помоћ Владе Републике Србије и председника Вучића, мењамо ситуацију на боље. Али, искрено, понекад се плашим да моји Паланчани можда нису заборавили како је било до пре неколико година. Деценијама на асфалтирању улица није рађено скоро ништа. Кад је СНС преузела одговорност за вођење општине, затекли смо дуг од око 24 милиона евра. То значи да смо дуговали три годишња буџета. Град је био у мраку, месецима смо живели са рестрикцијама воде. То нам је у аманет оставила владавина ДС и СПС – каже Вучен.

У децембру прошле године председник Србије Александар Вучић у саобраћај је пустио потпуно реконструисан пут Смедеревска Паланка – Велика Плана, у дужини од 13 километара.

-За обнову ове саобраћајнице Влада Србије је издвојила пет милиона евра. Не морам да објашњавам колико је то Паланци олакшало излаз на ауто-пут. Захвални смо држави али очекујемо и реконструкцију пута од Паланке до Михајловца и пожаревачке петље. Наравно, борићемо се и да добијемо директан излаз на ауто-пут Београд-Ниш.

ФОТОГРАФИЈЕ: Студио ГЛО из Смедеревске Паланке и Душан Марић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *