У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ ЗА ДВА МЕСЕЦА АСФАЛТИРАНО ОВИХ 20 УЛИЦА: На реду је 8 следећих

Пише: Душан Марић

У општини Велика Плана у последња два месеца први пут је асфалтирано или је асфалт замењен, потпуно или делимично, у више од 20 улица.

На подручју града први пут асфалт су добили становници улица Вите Тошковића, Краља Драгутина, Студеничке, Раваничке, Жичке, Мишарске и Милоша Обилића (део).

Новим асфалтом пресвучено је око 400 метара у Улици Момира Гајића, од Косовске до Војводе Мишића.

У Лозовику је асфалтирана Улица Свете Младеновића а асфалт је замењен у делу Улице ЈНА и на Тргу првобораца, у укупној дужини од око 450 метара.

Први пут асфалт су добили становници Борачке улице и Улице 29. новембра у Милошевцу.

Марковчанима је асфалтирана улица Драгана Петровића и део улице 7. јула. Новим асфалтом пресвучено је 500 метара коловоза у Улици Радомира Петровића, од центра до надомак сеоске цркве.

Доња Ливадица је први пут асфалт добила у Моравској улици, у дужини од 500 метара а у Улици Николе Тесле замењен је коловоз од центра села до Цркве светог пророка Јелисеја.

У Новом Селу први пут је асфалтирана Улица Деспота Стефана Лазаревића а у Старом Селу Улица Лоле Рибара. Нови асфалт је постављен у Улици браће Јовановић, главној сеоској саобраћајници, на деоници дугој 400 метара.

Асфалт је добила и Светосавска улица, испред Храма светог Саве у Крњеву, док је у том селу коловоз замењен у Његошевој улици.

У насељу Бресје асфалтом су обрадовани мештани који живе у Дунавској улици.

Ваља подсетити да је крајем прошле године асфалтирана Улица Моше Пијаде у Великом Орашју, док је стари асфалт замењен на 500 метара дугој деоници пута Ново Село – Ракинац.

У исто време, нови асфалт је добио и део главне саобраћајнице у Радовању (раскрсница за Купусину и део пута према Рачи и Караули).

Ове седмице у насељу Велика Плана треба да буду завршени већ започети радови на асфалтирању Улице Филипа Вишњића и замени асфалта у Улици Мике Јовановића. Први пут асфалт ће добити и становници Радничке, Петра Бојовића и Улице Кнегиње Милице.

Стари асфалт ће бити замењен  у Улици Васе Чарапића и Улици Вука Караџића.

У Милошевцу ће новим асфалтом бити обновљен коловоз у Улици цара Душана а планирано је и пресвлачење неколико стотина метара коловоза у Улици Видоја Ђулића.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *