У ПЛАНИ ПОПОДНЕ АСФАЛТИРАНА И ВИШЊИЋЕВА: Председник општине Матковић коментарише прозивке мањег дела опозиције

Данас су у Великој Плани асфалтиране још две градске саобраћајнице.

Након што је јутрос у Улици Мике Јовановића и делу Улице Бранислава Нушића замењен коловоз постављањем новог асфалта, поподне је асфалтирана и Улица Филипа Вишњића, код Старе општине.

Ово је први пут да становници Вишњићеве добијају асфалт. Асфалтом је пресвучена и уличица која у наставку Вишњићеве води до железничке пруге. Радови чија је вредност 1.820.460 динара финансирани су из буџета Општине Велика Плана.

Председник општине Игор Матковић најављује да ће пре краја године у овом делу Велике Плане бити завршен још један значајан пројекат: изградња канализационе мреже у Улици Ђуре Недељковића.

Сутра је на програму замена коловоза у улицама Вука Караџића и Васе Чарапића.

Матковић каже да је срећан што Општина може оволико да улаже у побољшање путне мреже.

– Кад видимо колика је радост људи у улицама које постоје по 50-60 година а које су тек сад асфалтиране, моји сарадници и ја смо још одлучнији у свом опредељењу да, ако већина грађана на изборима 21. јуна поново укажу поверење Српској напредној странци,  наставимо са интензивним асфалтирањем саобраћајница на подручју целе општине. С циљем да у што скорије време у граду и  бар најурбанијим деловима наших села немамо улица без асфалта. Наравно, упоредо с тим, морамо да улажемо у пресвлачење улица у којима је коловоз у лошем стању.

Он се осврнуо и на свакодневне критике остатака разбијене досовске опозиције.

-Критикују нас да водимо кампању. Па шта ако је и водимо, не видим у чему је проблем. Да не треба да се стидимо што смо за два месеца у потпуности или делимично асфалтирали више од 25 улица и да ћутимо о томе? Стално понављају и пишу по друштвеним мрежама да су и републичка и општинска власт лоповске и неспособне. Па кад су лоповске и неспособне, одакле паре? Да не падају с неба? Имају ли ти људи уопште представу колико ово кошта? Наравно да имају али њих занима само једно: да критикују све и свашта, да свакодневно измишљају лажи и окрену народ против нас. Наш народ није луд већ паметан и добро види и наш рад и њихову злу намеру. Били су на власти и показали шта знају.

Матковић истиче да ће ускоро грађанима положити рачун о свом и раду Општине.

-Штампаћемо материјал у којем ћемо навести шта смо све урадили од 2015. до данас и доставити га у сваку кућу. Поносимо се својим резултатима. Велика Плана се журним корацима мења на боље. Навешћу само један податак: у 2015. општински буџет је од пореза на зараде приходовао 268 милиона динара, а прошле године 387 милиона динара. То је повећање од 44,4 одсто и оно показује колико се привреда у нашој општини брзо развија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *