БРЕСЈЕ: Почели радови на реконструкцији Дома културе

У Бресју су почели радови на реконструкцији зграде Дома културе. Прво ће бити замењена кровна конструкција на десном крилу зграде.  То ће коштати 1.260.000 динара а средства су обезбеђена из општинског буџета и од кирије коју Месна заједница наплаћује за изнајмљивање дела Дома културе.

-Одмах након завршетка крова, почећемо са радовима на реконструкцији просторија Месне заједнице. У склопу тога биће сређена и једна просторија за пензионере, да наши најстарији имају где да се окупљају  – каже Душица Јовановић, одборник у Скупштини општине.

Пре неколико месеци у Бресју је асфалтирана Дунавска улица. Раније су први пут асфалт добиле Улице Бране Цонића и Изворска улица.

-Има и оних злурадих који коментаришу да се у 21. веку не треба хвалити асфалтирањем улица. Па и пре 2015. године и конституисања садашње општинске власти на челу са СНС је био 21. век али тад није било асфалтирања улица у нашем насељу. Наиме, ако се изузме Копоринска улица, кроз коју води пут до манастира Копорин,  то су прве улице које су икад асфалтиране у Бресју.

У Улици 1. децембра, Изворскоју и Губерашкој улици дрвене бандере су замењене бетонским. У току лета бандере ће бити замењене и у Солунској.

-Оградили смо сеоску амбуланту и асфалтирали плато испред ње. Ускоро почињу радови на замени столарије на школској згради. Пре четири године, постављањем расвете на терену за мали фудбал, обезбедили смо да нам деца и ноћу могу да се баве спортом. Никад се у Бресје није улагало као у последњих пет година.

Осим у асфалтирање, значајна средства су уложена и у одржавање њивских путева.

-Можете питати било кога од мештана и сви ће вам рећи да њивски путеви никад нису редовније одржавани и били у бољем стању него што су сада – каже Јовановићева.

Она истиче да међу резултате које је Бресје остварило у последње четири године рачуна и потпуну реконструкцију регионалног пута Плана – Паланка, у коју је Влада Србије прошле године уложила пет милиона евра.

-И то је резултат ове власти, коју предводи СНС. Подсећам да је регионални пут према Паланци асфалтиран пре шест деценија и касније никад није обновљен. У последњих 15-20 година већи део пута, осим деонице коју је пре осам година асфалтирала власт коју су чинили ДСС, СПС и радикали је био у рупама и закрпама. Многи су из Београда уочи избора долазили и обећавали да ће га реконструисати. И сви слагали. Једино је Вучић испунио обећање. А подсећам вас да прошле године није било никаквих избора.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *