МИЛОШЕВАЦ ПОСЛЕ ЧЕТИРИ ГОДИНЕ ВЛАСТИ СНС: Реновирани сви јавни објекти, асфалтиране улице у дужини од три и по километра

Од 2015. до данас у Милошевцу је у потпуности или делимично асфалтирано осам улица. Први пут асфалт су добили становници Пролетерске,  29. новембра, Борачке и један крак Улице Цара Душана а коловоз је замењен у Улици Видоја Ђулића, Лоле Рибара, делу пута према Лозовику и делу улице Милоша Великог.

-Свој први асфалт су добиле улице чија је дужина 2.250 метара, док је асфалт замењен на деоницама чија је укупна дужина 1.250 метара. Можда то некима изгледа мало, али ја их позивам да се покушају сетити кад је за четири године урађено и приближно толико. Можда у време Титове владавине – каже Бојан Микић, председник Савета МЗ и одборник у Скупштини општине Велика Плана.

Он истиче да практично нема јавног објекта у овом поморавском селу на којем нису извршени обимни грађевински радови.

-На Дому културе замењен је комплетан кров, постављена пвц столарија, реновирани ходник, мала сала и библиотека. У основној школи „Радомир Лукић“ уграђена је нова столарија а објекат је прикључен на градску водоводну мрежу. Пре неколико дана у дворишту школе новим асфалтом пресвукли смо спортске терене, чија је укупна површина око 600 метара квадратних.

Вртић је проширен, прикључен на градски водовод, на објекту је урађена хидроизолација, поправљен кров и проширена мрежа централног грејања.

За неколико дана почињу радови на сеоској амбуланти, на којој ће бити урађена фасада и приступни пут за инвалиде. Раније око објекта здравствене заштите постављена је ограда. Реновиране су просторије пензионера, Месна канцеларија, шах клуб и сала за стони тенис.

-Не спорим да је било и пропуста приликом извођења појединих грађевинских радова, не греши само онај који ништа не ради али не разумем дежурне критичаре из села који, док су били власт, нису урадили ни десети део овог што смо ми урадили а већ четири године не престају да нас критикују по друштвеним мрежама. Кажу, општина сад има пара, па може да се ради. При чему „заборављају“ да нагласе да пара има зато што су Вучић и СНС српску привреду поставили на ноге и зато што се општина води домаћински. Нека народу објасне зашто у њихово време није било ни пара, ни радова. Опозиција и треба да критикује власт, то јој је посао али треба имати меру и похвалити оно што је добро.

Заменом мермерних плоча и поплочавањем уређен је простор око споменика борцима из Милошевца који су погинули у Другом светском рату.

-На иницијативу Месне заједнице обновљен је рад једине бензинске пумпе у селу, што мештанима у значајној мери поједностављује набавку горива. Желим да нагласим и то, неком можда небитно али за нас који смо одговорни пред мештанима врло важно: њивски путеви у атару села никад нису боље одржавани него последњих година – каже председник МЗ Милошевац.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *