ЛЕПО ЛИЦЕ ДОЊЕ ЛИВАДИЦЕ: Урађено много, а погледајте какви су даљњи планови руководства села

За четири године, колико месну заједницу и општину воде кадрови Српске напредне странке, у Доњој Ливадици је урађено много али планирамо да у следећем мандату урадимо још више и значајно променимо изглед нашег села. Посебно по питању побољшања саобраћајница – каже Горан Марјановић, одборник у Скупштини општине Велика Плана.

Први пут асфалт су добили становници Улица Лоле Рибара, други део Росине улице, по 500 метара у Карађорђевој и Моравској, док је на главној сеоској саобраћајници, Улици Николе Тесле, стари асфалт замењен у дужини од 800 метара.

Нови асфалт добила је и Улица Прва нова, од центра села до Цркве светог пророка Јелисеја.

Реновиран је Ловачки дом у којем се налазе и Месна канцеларија и просторије пензионера.

-На целом објекту, уместо дотрајале дрвене, поставили смо ПВЦ столарију. Урађена је нова фасада, замењена лимарја и извршена делимична поправка крова. Изграђен је и нови санитарни чвор – каже Милан Матић, председник Савета МЗ.

Потпуно нови изглед добила је и сеоска амбуланта. Замењени су кров, врата и прозори, изграђен нови санитарни чвор и урађена фасада. Сеоска амбуланта је прикључена на градски водовод а плато испред ње је поплочан.

У центру села у току је изградња свечане сале за организовање прослава. Планирано је да објекат буде завршен пре краја године.

Асфалтиран је плато испред  основне школе, на којој је урађен део фасаде, замењена столарија и извршено прикључење на градски водовод.

На Дому културе уређена је сала у којој се одржавају пробе КУД „Ливадица“, са новим санитарним чвором а око дома је постављена расвета.

Нови изглед добило је и сеоско фудбалско игралиште, на којем су реновиране свлачионице. Промењени су кров, врата и прозори а изграђен је и нови санитарни чвор. Први пут игралиште је регуларно прикључено на електричну мрежу. До сад је, народски речено, највећи спортски објекат у селу струју користио нелегално, „испод жита“.

У парку у центру Ливадице обновљен је споменик палим борцима из Другог светског рата. Нажалост, мештани се према парку односе несхватљиво неодговорно, па се у њему, чак и око прелепог споменика, често могу видети гомиле смећа, разваљене картонске кутије, празна пластична и стаклена амбалажа из продавнице преко пута.

За одржавање некатегорисаних сеоских путева у протекле године из општинског и буџета месне заједнице издвојено је око два милиона динара.

Драган Цветковић, члан Општинског већа, потврђује да сеоско руководство има амбициозне али оствариве планове шта ће у Доњој Ливадици бити урађено у следеће четири године.

-У овом мандату на подручју општине асфалтирано је више од 100 улица, у Доњој Ливадици шест. С обзиром да привреда републике и општине бележе стални раст, логично је да ће у буџету бити све више новца. За све па и за асфалтирање улица. Тако да је сасвим реално да у следећих неколико година урадимо најмање 3-4 нове улице, пресвучемо дотрајали коловоз целом дужином Карађорђеве улице, који је у врло лошем стању и довршимо започету замену коловоза у Улици Николе Тесле  – каже Цветковић.

Горан Марјановић прецизира да ће бити асфалтиране други део Моравске улице, Улица Танаска Рајића и Улица Проте Матеје, док ће коловоз бити замењен и у Улици ЈНА.

Са амбасадом Норвешке договорен је пројекат изградње балон сале, за мале спортове, у Доњој Ливадици.

-Балон сала ће бити постављена у дворишту основне школе „Надежда Петровић“ али моћи ће да је користе сви мештани, који желе да се баве спортом – објашњава председник Савета МЗ.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *