НОВЕ ПРОСТОРИЈЕ ЗА МУЗИЧКУ ШКОЛУ У ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Очекује се отварање нових смерова за виолину и гитару

Настава у музичкој школи „Божидар Трудић“ из Смедеревске Паланке, оделење у Великој Плани, од следеће школске године одвијаће се у новим просторијама.

Старе просторије у Дому омладине су проширене и реновиране а професори и ученици који воле музику су добили и једну додатну учионицу.

-До сад смо имали три просторије које због величине формално нису задовољавале услове за одвијање наставе али су из Министарства просвете били толерантни. Након реконструкције имамо четири прелепе просторије. Изградили смо једну велику учионицу за одвијање колективне наставе и три за индивидуалну наставу – каже Предраг Георгијев, директор Центра за културу Масука, установе која је финансирала радове.

На новим учионицама постављена је ПВЦ столарија, ламинат и спуштени плафон а у зидове је уграђена изолација, тако да ученик који свира у једној неће ометати одвијање наставе у другој просторији, као што је то до сада био случај. Просторије имају и два потпуно реконструисана санитарна чвора.

У истом ходнику налази се и сала од 120 места, идеална за организовање приредби и концерата.

-Уколико школа испуни све што је договорено око проширења наставе, купићемо још један добар клавир, који ће стајати у концертној сали, тако да неће бити потребе да се постојећи клавир приликом приредби и концерата преноси из једне у другу просторију. Већ смо купили столицу за клавир, нову нотну таблу и још неке ситнице да би деци олакшали учење.

Директор Музичке школе „Божидар Трудић“ Јасмина Милекић каже да је презадовољна подршком коју школа добија од Општине Велика Плана.

-Реваншираћемо се још преданијим радом на образовању младих музичара и проширењем наставе. Сад у Плани имамо смерове за клавир и солфеђо а већ је извесно да ћемо отворити смер за виолину и гитару, за шта је последњих година постојало највеће интересовање. Наравно, услов је да се пријави довољан број ученика и да нам плањанска и паланачка општина, са којом такође одлично сарађујемо, помогну око обезбеђивања потребног наставног кадра.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *