ВЕЛИКА ПЛАНА ПРОСЛАВИЛА СВЕТУ ТРОЈИЦУ, ОПШТИНСКУ СЛАВУ: Градом прошла литија, заслужнима уручена признања

Јуче је Велика Плана, литијом градским улицама, кратким културно-уметничким програмом испред зграде Општине и уручивањем признања заслужним појединцима, обележила своју крсну славу Свету Тројицу.

Литију градским улицама предводили су свештеници градске цркве Светих апостола Вартоломеја и Варнаве Драган Јелић, Предраг Ранковић и Обрен Стојановић а већ по традицији, испред процесије у којој је учествовало више стотина верника на коњу је, са развијеним српским барјаком, јахао Славољуб Живановић, познатији као Живана.

Пред седиштем локалне самоуправе, председник општине је уручио плакету општине, највише општинско признање, заслужним појединцима, након чега су се сплетом игара представили чланови фолкорне секције Центра за културу Масука.

Професор Славољуб Стојадиновић је плакету добио због тога што је у новембру прошле године успео да разоружа мушкарца, који је са пушком упао у учионицу пуну деце у Економско-угоститељској школи у Великој Плани, док је КУД „Ђурђевдан из Новог Села, који ове године обележава десет година рада, признање заслужио „за оживљавање фолкора и очување културне традиције“.

Земљорадник из Марковца Млађан Бабић је плакету добио „за изузетне резултате у развоју пољопривредне производње.

Др Васко Тошић, лекар на Клиници за ургентну хирургију Клиничког центра Србије и др Александар Давидовић, лекар за кардиоваскуларне болести Клиничко болничког центра Звездара су, како пише у образложењу, награђени „за професионално и лично залагање у збрињавању и лечењу пацијената са територије општине Велика Плана“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *