ОДБОРНИЦА СПС ИЗ ВЕЛИКЕ ПЛАНЕ НАПАЛА ЦРКВУ: Смета јој начин прославе Свете Тројице, општинске славе

Поједини Плањани, који подржавају опозиционе странке, су и јучерашњу прославу Свете Тројице, крсне славе општине Велика Плана, искористили да на друштвеним мрежама наставе кампању против општинске власти. Они у својим објавама и коментарима, објављеним на Фејсбуку, тврде да је јучерашњи догађај исполитизован и искоришћен за предизборну кампању.

-Света Тројица је слава општине Велика Плана. По традицији, тог дана, након молитве, испред цркве креће литија до Општине, где се увек организује пригодан програм. Тако је било и у време претходне власти. Тако ће бити и после нас. Нити смо криви што је ове године Света Тројица пала на 7. јун, нити смо криви зато што се две недеље касније одржавају избори. Можда лицемери сматрају да због избора нисмо требали да обелележимо крсну славу – каже Бранко Опачић, помоћник председника општине.

Председник општине Игор Матковић  истиче да се јуче није догодило ништа ни ново, ни неуобичајено.

-Све је протекло уобичајено и у свечарској атмосфери. Посебно сам срећан што је у литији и програму пред Општином учешће узео велики број верника. Вера и црква и треба да нас окупљају и обједињују. Нажалост постоје несрећни људи који личне промашаје и фрустрације лече сталним измишљањем „сензација“ и писањем небулоза по друштвеним мрежама. Управо они покушавају да исполитизују све, па и јучерашњи догађај. Посебно је смешно кад цркву и веру од нас који читавог живота верујемо и идемо у цркву бране они који су цркве сете само због политике – каже Матковић.

Занимљиво је да је међу критичарима јучерашњег догађаја и Ивана Димић, одборник владајуће СПС, странке која већ пет година заједно са СНС учествује у вођењу општине.

Она је на свом Фејсбук профилу написала саркастичну убјаву, у којој је жестоко напала плањанске свештенике. Из њене објаве се да закључити да јој смета што је литија уопште дошла пред Општину.

-Браво за свештенство Велике Плане! У име Бога Живога, позвали сте народ у тројичке литује, за спас српства и српског народа. У Црној Гори народ литијама брани часну православну веру од властодржаца предвођени свештеницима који се хапсе. Уместо сабрања у Светом духу, ви сте отишли пред ноге онима који су подржали забрану Васкрса. Ово су требале да буду Божије литије, литије православља, спасоносне литије, без давања значаја појединцу или изабраној групацији – написала је Димићева.

-Коментарисање госпође Димић није ни занимљиво, нити ново. То је наставак кампање коју води последњих месеци а која много више говори о њој, него о онима о којима пише. Како да литија, која се традиционално организује због крсне славе Општине не дође пред Општину? Четири године је седела у Скупштини општине, гласала за предлоге владајуће коалиције и ћутала. Не сећам се да се икад јавила за реч. Све што су предлагали „зли“ напредњаци  јој је било потаман. Али откако је сазнала да неће бити кандидат за одборника, кренула је да пљује по Вучићу и локалној власти. Па није јој Вучић састављао одборничку листу СПС у Великој Плани. Иначе, и сама Димићева је претходних година, учествовала у дочеку литије пред општином. Комунисти и социјалисти су увек волели да се мешају у црквене послове. Она напада Ђукановића што се меша у послове СПЦ у Црној Гори а истовремено би хтела да уређује деловање СПЦ у Великој Плани.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *