СТАРО СЕЛО: Приводе се крају радови на Дому културе „Влада Марјановић“

Радови на постављању фасаде на Дому културе „Влада Марјановић“ у Старом Селу код Велике Плане приводе се крају.

-Ово је само наставак радова на сређивању наше установе. Подсећам да смо у последње четири године већ заменили већи део столарије, део крова изнад велике сале, док је остатак крова претресен, поставили смо нове олуке, средили таваницу, расвету и зидове у малој сали. Дом и центар села ће добити значајно лепши изглед а сви ми који овде радимо, вежбамо и наступамо пријатније услове за рад – каже директор Дома културе Југослав Тодоровић.

Тодоровић наводи да су изведени и значајни радови на уређењу сцене у великој сали.

-На позоришној сцени постављена је нова подна подлога, замењен део расвете, купљени су нови рефлектори и нови калорифери за малу салу и галерију.

У овој установи је прошле године одиграно 10 различитих позоришних представа, од којих су неке, као „Покондирена тиква“, у извeдби ансамбла самог дома културе, одигране и више од десет пута. Одржана су три концерта, десетак трибина, исто толико изложби, док је фолкорни ансамбл који ради при дому културе имао осам наступа.

Први пут асфалт су добили становници улица Видовданска, Моше Пијаде и део Иве Лоле Рибара, док је новим асфалтом замењен коловоз у ул. Браће Јовановић, у дужини од око 1.300 метара, део Булевара ослобођења и део пута од Покајнице према Радовању.

-План нам је да у наредне четири године асфалтирамо улице Саве Ковачевића, Вука Караџића, Пролетерских бригада, Марка Краљевића, 1. маја и недовршени део Лоле Рибара а да у неким улицама, ту пре свих мислим на ул. Браће Јовановић, главну сеоску саобраћајницу, завршимо замену дотрајалог коловоза – каже Соња Павловић, председник Савета МЗ.

Њен претходник на тој функцији, професор Славољуб Стојадиновић истиче да је очигледно да се последњих година ствари у Старом Селу крећу на боље.

-Изграђен је тротоар од центра села до пруге. За четири године насуто је више од 40 сеоских улица и њивских путева.  Исплаћени су затечени дугови МЗ од око 3.500.000 динара, што је омогућило деблокаду рачуна и поновно пуштање уличне расвете. Одвожењем 30 камиона шута, земље и смећа сређен је простор око сеоског фудбалског игралишта, које сад може да послужи за пример како један спортски објекат на селу треба да изгледа. Постављено је осветљење, па млади који то желе могу да се баве спортом и у вечерњим сатима.

Расвета је постављена и на путу за викенд насеље изнад Покајнице, у ул. Моше Пијаде, на пут према Сребрићима а осветљени су и двориште ОШ „Карађорђе, школа и вртић у Горњем крају.

Борјанка Радоњић, одборник у Скупштини општине Велика Плана, каже да је посебно поносна на чињеницу што је пре неколико дана између Општине и Владе Србије потписан уговор о значајној реконструкцији зграде ОШ „Карађорђе“.

-Као што је већ објављено, Влада Србије је за обнову наше школе издвојила 16 милиона динара. Пројектом је предвиђено постављање изолације од камене вуне и нове фасаде, а постојећа врата и прозори ће бити замењени ПВЦ столаријом. Биће промењен дотрајали део кровне конструкције и постављен нови цреп, купљен нови котао за грејање и још низ, на први поглед ситних ствари, које су значајне за нормалан рад школе и успешно одвијање наставног процеса.

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *