ДАНАС И СУТРА ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА: Стипендију општине добило 187 студената и ученика

 

Данас је у Градској кући у Великој Плани почело потписивање уговора општине Велика Плана са студентима и ученицима који су добили стипендију локалне самоуправе.

Стипендију је добило чак 187 студената и ђака, што Велику Плану вероватно чини општином која, у односу на број становника, стипендира највећи број студената и ђака у Србији.

-Због ванредног стања, нисмо раније позивали студенте и ђаке да потпишемо уговор али сам се са својим сарадницима договорио да им од завршетка конкурса Општина редовно уплаћује месечне износе стипендије, што смо и чинили. Њихово је да добро уче, да слушају своје родитеље и буду добри људи а Општина ће им и следеће године обезбедити стипендију – каже Игор Матковић, председник општине.

Стипендију су добила 184 студента и три надарена ученика средњих школа, која су освајала награде на међународним такмичењима.

За ово је из буџета издвојено 10.982.000 динара, скоро два и по милиона више него прошле године.

Прошле године подељено је 148 стипендија, за што је издвојено 8.683.200 динара.

Студенти ће седам месеци добијати по 8.400 а ђаци десет месеци по 5.400 динара.

Школске 2015/2016, кад је СНС преузела одговорност за вођење општине, додељено је 40 стипендија, за шта је из буџета издвојено 3.360.000 динара. Математика каже да је за четири године број студената и ђака које општина Велика Плана стипендира повећан за 467 одсто а средства за 326 одсто.

-Ово је било могуће зато што је економија Србије и наше општине, захваљујући мерама Владе Србије и председника Вучића, стала на ноге. Али ни ми овде нисмо седели скршених руку већ смо водили политику која се добро одразила на привреду у општини. У 2015. години имали смо буџет од 909.867.220 динара, прошле године буџет је износио 1.178.000 динара. То довољно говори како смо радили  – истиче Ненад Перић, председник Скупштине општине Велика Плана.

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *