ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА ШКОЛИ У САВАНОВЦУ: Крњево ускоро добија прелепу свечану салу

Радови на згради основне школе у Савановцу, који су почели пре две недеље, су завршени.

На згради је уграђена спољна изолација и постављена фасада.

Радови су коштали 900.000 динара.

-Општина је школи пребацила 600.000 динара а преостали износ покрила је Месна заједница. Изашао нам је у сусрет и извођач радова, наш мештанин, који је посао обавио уз симболичну зараду, јер је  хтео да помогне својој школи и свом селу – каже Небојша Спасојевић, председник МЗ Савановац.

Раније, на школи је постављена ПВЦ столарија и уведено грејање на гас. На саобраћајници поред школе постављен је електронски успоривач саобраћаја.

Значајни радови изведени су и на матичној школи „Вук Караџић“ у Крњеву.  И на њој су замењени врата и прозори, уграђен је нови котао за грејање а урађен је и пројекат о изградњи оделења вртића „Дечија радост“ у саставу школске зграде. Испред школе су постављени заштитна ограда и електронски успоривач саобраћаја.

У Крњеву, у порти цркве брвнаре, која је посвећена светом Георгију, налази се зграда најстарије сеоске школе која је отворена у Србији јужно од Саве. Прошле године је обележено 240 година од оснивања школе. Пре тога зграда је реновирана а извршене су и значајне поправке на цркви брвнари.

За четири године владавине СНС у Крњеву су завршена два пројекта значајна не само за село, већ и околину. То су регулисање корита Крњевачког потока, за што је Влада Србије издвојила 1.300.000 евра и изградња моста преко истог, која је коштала 100.000 евра. У време већих падавина поток је плавио велике површине ораница  Крњева, Савановца, Милошевца и Лозовика.

Асфалтиране су улице Богдана Ракића, Видовданска, Крстивоја Арсића и Светосавска.Постављен је нови слој асфалта у Његошевој (450 м), Пролетерских бригада (300) и делу ул. Лоле Рибара. Започета је изградња тротоара и аутобуских стајалишта у центру Крњева а постојећа стајалишта у Крњеву и Савановцу су наткривена. Урађен је део фасаде на сеоској амбуланти.

У току су обимни радови на реновирању сале Ловачког дома, у које ће бити уложено 4.000.000 динара а у општинском буџету су обезбеђена и средства за сређивање ентеријера Дома културе.

-Крњево је једно од највећих села у централној Србији а до сад нисмо имали одговарајући простор за организовање разних прослава и сличних окупљања. Сад ћемо имати модерну салу, која ће служити за потребе села, школе, КУД „Обилић“, ловачког и других удружења али моћи ће се и изнајмљивати за свадбе и друге прилике – каже Александар Дабић, одборник у Скупштини општине Велика Плана.

Број радних места у Крњеву и Савановцу се стално повећава.

„Мали подрум Радовановић“ је отворио још једну врхунску винарију, „ДИС“ и „Цмана“ завршавају хладњачу а обновљени мотел „Крњево“, са етно рестораном „Кафана за два дана“ постаје место на које дневно сврати и по више хиљада пролазника аутопутем Београд – Ниш.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *