НИКАД ЧИСТИЈИ ИЗБОРИ: Први пут Велика Плана није наружена страначким плакатима

Све странке изглед Велике Плане ставиле изнад својих интереса

Иако је до избора остало још два дана, може се рећи да су све странке које учествују на изборима у Великој Плани однеле једну важну победу: изглед свог града ставиле су изнад својих интереса. Што се у Србији, кад су политичке странке у питању, догађа врло, врло ретко. Посебно у време предизборног надметања и уобичајеног међусобног пљувања.

Први пут у историји Велика Плана уочи избора није наружена предизборним плакатима политичких странака. Ако се изузме неколико постера једне мање политичке странке, нигде плаката ни за лека. Како у граду, тако и по селима. Било би лепо да тако остане и у три следећа дана.

Раније, уочи избора, град је буквално био облепљен предизборним материјалом, који би по завршетку избора постао комунално смеће. Чије уклањање много кошта. И до зла бога ружи лице града. Месецима па и годинама после избора ветар би са фасада и бандера ландарао са полуодлепљеним и трулим плакатима.

Странке су се држале пароле: где год нађеш згодно место, ту плакат посади. Од фасада и потпорних зидова, преко субова за огласе, трафо станица и стабала дрвећа, до жардињера, бандера и канти са смеће, све је шљаштило од осмеха и обећања фотошопираних кандидата за посланике, одборнике, министре, премијере и председнике. Срећом, овај пут тога нема.

Похвале заслужују и руководство општине, које је апеловало на странке да се уздрже од такве активности и локална руководства странака које су ту сугестију испоштовале.

Посебно оне најаче, као што је владајућа СНС, које имају велике финансијске могућности да финансирају штампање милионе плаката и армију активиста спремних да са њима, за два-три сата, залијепе „пола Србије“.

-Наши плакати су фасаде свих јавних установа у Великој Плани, које смо реновирали у четири последње године, домови културе и амбуланте по селима које смо такође обновили, улице које смо асфалтирали. Сматрамо да нема бољег начина вођења кампање разговора са грађанима. И ми то радимо. Слушамо проблеме људи и решавамо све што се реално да решити. Наравно, као и друге странке, користимо медије и друштвене мреже – каже Невена Бојковић, секретар ОО СНС и кандидат те странке за одборника у Скупштини општине Велика Плана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *