НОВИ ВРТИЋ СПРЕМАН ДА ПРИМИ ПРВЕ МАЛИШАНЕ: Данас асфалтиране приступне саобраћајнице и паркинг

Данас су у Великој Плани асфалтиране приступне саобраћајнице до зграде новог вртића, у улици Кнеза Лазара, чиме су испуњени услови да овај објекат почне са радом.

Радове на изградњи саобраћајница и паркинга испред објекта је финансирала локална самоуправа, која је за то издвојила око 4.500.000 динара. Још 500.000 је предвиђено за уређење зелених површина око вртића.

Вртић је површине 460 метара квадратних а моћи ће да прими 100 малишана. У предшколској установи „Дечије царство“ тврде да ће, кад нови објекат почне са радом, практично бити укинуте фамозне листе чекања, на које су уписивана деца за која није било места у вртићу. То значи да ће сви родитељи коју буду желели да им деца иду у вртић то моћи и да остваре.

Пре изградње приступних саобраћајница и радова на уређењу дворишта, за изградњу објекта, ограде око њега и опремање вртића потрошено је 23.470.000 динара, од чега је Влада Србије, преко  кабинета министра задуженог за популациону политику и подстицање рађања, издвојила 15.177.496 динара, док су остало средства из општинског буџета.

Прошле године, након завршетка изградње објекта,  Министарство унутрашњих послова, Сектор за ванредне ситуације, закључило је да објекат не испуњава услове прописане Законом о заштити од пожара и није дало дозволу за рад.

У међувремену, извођач је отклонио уочене неправилности и вртић ће почетком следеће школске године примити прве малишане.

До тада, биће завршени и радови на уређењу зелених површина око објекта, који су у току.

Како сазнајемо у предшколској установи „Дечије царство“, направљен је програм рада, групе малишана које ће боравити у вртићу су формиране и одређени су васпитачи који ће радити у новом објекту.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *