ЗАКАЗАНА КОНСТИТУТИВНА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА: Бирају се председник и заменик председника парламента

Председник Скупштине општине Велика Плана Ненад Перић заказао је конститутивну седницу локалног парламента, која ће да буде одржана 21. августа.

Дневни ред седнице има пет тачака а свакако је најважнија избор председника Скупштине општине Велика Плана.

На истој седници биће изабран заменик председника Скупштине општине и постављени секретар локалног парламента и његов заменик.

На почетку седнице, како је то већ уобичајено, биће потврђени мандати нових одборника у Скупштини општине, који су изабрани на недавно одржаним изборима.

Скупштина општине Велика Плана има 39 одборника.

На локалним изборима који су одржани 21. јуна победничка СНС освојила је 28, СПС пет, Метла (ДСС) три а Покрет краљевине Србије, Српска радикална странка и Српско-руска партија, која је на изборима учествовала као странка националне мањине, по један одборнички мандат.

На следећој седници Скупштине општине, која ће бити одржана крајем августа или у септембру, биће изабрани председник општине, заменик председника општине и општинска влада.

Три су разлога па се не жури са конституисањем нове-старе општинске власти.

Први је што се чека конституисање Скупштине Србије и формирање републичке Владе, што би могло да утиче и на одређена кадровска решења у Великој Плани.

Други је што ће се након формирања законодавне и извршне власти на државном нивоу знати више да ли ће СНС сама преузети потпуну одговорност за вођење општине или ће исту поново поделити са другим странкама.

У протекле четири године СНС је била у коалицији са СПС и Јединственом Србијом.

Трећи разлог јесте потреба да се у владајућој странци на миру, уз учешће представника ИО СНС у Београду, проанализирају могућа кадровска решења и изаберу најбољи кандидати, који ће обезбедити да и у следеће четири године општина Велика Плана настави са добрим пословањем.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *