ЗАКАЗАНА ПРВА СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ВЕЛИКА ПЛАНА – На дневном реду одборнички мандати, избор радних тела и јавног правобраниоца

Председник Скупштине општине Велика Плана Душан Марић заказао је Прву седницу овог сазива локалног парламента за понедељак 14. септембра, са почетком у 10 часова.

За седницу је предложен следећи дневни ред:

1.Доношење решења о потврђивању мандата одборника Скупштине општине Велика Плана

2.Доношење решења о утврђивању престанка мандата одборника Скупштине општине Велика Плана

3.Усвајање записника са конститутивне седнице Скупштине општине Велика Плана од 21.8.2020.

4.Доношење Одлуке о измени одлуке о Општинској управи Велика Плана

5.Доношење одлуке о радноправном статусу председника Скупштине општине Велика Плана

6.Доношење решења о постављењу општинског правобраниоца општине Велика Плана

7.Доношење решења о именовању председника и чланова сталних радних тела Скупштине општине Велика Плана

8.Разно

Због избора Игора Матковића на место председника општине и Марка Шућура на место заменика председника општине њима су престали одборнички мандати а Драган Божиловић је на конститутивној седници поднео оставку на место одборника, због постојања сукоба интереса, јер обавља дужност директора Градске топлане.

Уместо њих, мандате ће добити следећих троје кандидата са Изборне листе „Александар Вучић  – За нашу децу“: дипломирани економист Сузана Марјановић, дипломирани педагог Марија Старчевић и техничар продаје Данијела Радисављевић.

Након конститутивне седнице председник општине је за своје помоћнике именовао Бранка Опачића (СНС), који је задужен за привреду и Жељка Рајића (СПС), који је задужен за комунална питања, па ће на седници заказаној за 14. септембар парламент констатовати да је истима престао мандат одборника.

Најозбиљнији кандидат за јавног правобраниоца је Сузана Вучковић, која је и до сад обављала ту дужност.

На седници ће бити изабрано и 98 чланова радних тела Скупштине општине. Скупштина општине има 14 одбора, савета и комисија. Сви имају по седам чланова, четворо из реда одборника, троје из реда осталих грађана а бирају се на предлог политичких странака које имају одборнике.

Парламент ће заседати у сали биоскопа Центра за културу Масука.

Седница је отворена за јавност, могу да присуствују сви заинтересовани грађани, уз поштовање пословника Скупштине општине и заштитних мера које су прописане од надлежних државних органа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *