ДАНАС ПОЧЕЛИ РАДОВИ: Замена водовода и поплочавање тротоара у главној улици у Великој Плани

Пише: Душан Марић

Данас су у Великој Плани почели радови на реконструкцији тротоара у улици Милоша Великог, главној градској саобраћајници, на потезу од раскрснице те улице са улицом Момира Гајића до зграде ЈКП „Милош Митровић“.

Пројектом је предвиђена замена водоводних цеви, полочавање тротоара и засађивање нових стабала.

-Као што смо и обећали у предизборној кампањи, настављамо са радовима на сређивању централне градске зоне. Данас смо почели радове испред Општине а ускоро почињу радови и на уређењу простора крај градског гробља, до железничке пруге. Кад то завршимо, имаћемо потпуно реконструисане и поплочане тротоаре и паркинге од улаза у Велику Плану са ауто-пута Београд – Ниш до супермаркета „ДИМА“ – каже председник општине Велика Плана Игор Матковић.

Укупна вредност радова је око девет милиона динара а финансирају се из општинског буџета.

Радове изводи Јавно комунално предузеће „Милош Митровић“.

-У првој фази, која ће трајати од две до три седмице, заменићемо водоводну мрежу, у коју су биле уграђене азбестне цеви. То ће коштати око 3.500.000 динара. До краја октобра почећемо и са заменом комплетног тротоара, који ћемо покрити са бехатон плочама, за шта је Општина издвојила 5.300.000 динара – каже Александар Рачић, в.д. директора ЈКП „Милош Митровић“.

Рачић истиче да ће на реконструисаном тротоару бити засађене нове саднице  „дрвећа са слабијим кореном“, изграђени нови хидранти и нови паркинг.

-Нови паркинг ће бити у нивоу коловоза, што до сад није био случај, па је паркирање било отежанио. Колико то буде могуће, побољшаћемо кишну канализацију. Општина је издвојила додатних 400.000 динара за куповину 70 металних канти за смеће, што нам је ургентно, јер је свака друга канта у центру дотрајала, па из ње испада смеће. Све то ће допринети да овај део града поприми потпуно нови изглед. Ако нас време послужи, очекујем да радови буду завршени до средине децембра.

Председник општине Матковић подсећа да су у последњих годину дана у центру града реконструисани паркинзи у улицама Николе Пашића и Милета Асића Пачина а да је за 2021. годину планирана потпуна реконструкција трга испред Центра за културу „Масука“.

 

 

 

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *