ПРАВИ ПОМОР ОПОЗИЦИЈЕ У ЈУЖНОМ БАНАТУ: И општински одбор СПС у Опову прешао у напредњаке

Наставља се прави „помор“ политичких противника али и политичких савезника СНС у Јужнобанатском управном округу.

Само недељу дана након што је то учинио општински одбор Лиге социјалдемократа Војводине у Алибунару,  Српској напредној странци је приступио и Општински одбор СПС у Опову.

Тим поводом у просторијама ОО СНС у Опову одржана је свечаност на којој су напредњаци представили своја нова појачања и најавили заједнички рад у интересу своје општине.

Занимљиво је да се међу новим члановима напредњачког јата, које у Јужном банату предводи Бранко Маловић, налази чак и један дојучерашњи члан Главног одбора социјалиста Ненад Јосић.

Јосић је изјавио да је њихов порелазак у СНС „логичан потез, јер та странка води политику просперитета“.

-Част нам је да будемо део странке која предвођена председником Вучећем спроводи политику која доноси бољитак за све грађане. Захваљујем се СНС и потпредседнику ИО СНС Бранку Маловићу који су препознали наш потенцијал и примили нас у свој тим – истакао је Јосић.

Социјалисти негирају да су добили било какве уступке и привилегије „осим обећања да ће бити потпуно равноправни са осталим члановима СНС“.

Подсетимо, прошле недеље напредњаке у панчевачком крају појачао је и  дотадашњи председник општинског одбора ЛСВ у Алибунару Аурела Мурга, такође заједно са свим члановима општинског одбора те странке.

Пре две недеље, и званично најачи одбор ЛСВ у северној покрајини, из Беле Цркве, који је на изборима одржаним 21. јуна ове године освојио четвртину одборничких места у локалном парламенту, саопштио је да је колективно напустио ту странку и да ће убудуће, заједно са свим одборницима, деловати као група грађана „Покрет за Белу Цркву – Сандра Ристић“. И подржавати политику СНС.

Пада у очи да се ова права навала у редове напредњака догађа у време кад се потпредседник Странке слободе и правде Мариника Тепић, која је и неформални лидер опозиције у Јужном Банату, труди да убеди јавност како владајућа странка све више губи подршку грађана у том делу Србије.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *