Велика Плана је од данас лепша: Поплочан центар града и урађен нови водовод

У Великој Плани су јуче завршени радови на реконструкцији десне стране улице Милоша Великог, главне градске саобраћајнице, од раскрснице код Аутобуске станице до  Улице Момира Гајића.

-На том потезу смо прво изградили нови водовод. Затим смо на тротоар поставили бехатон плоче.  Делимично смо поправили кишну канализацију а код општине смо изградили нови паркинг – каже Александар Рачић, директор ЈКП „Милош Митровић“, које је извело радове.

Председник општине Велика Плана Игор Матковић је поносан на све што је урађено.

-Корак по корак сређујемо наш град, који изгледа све лепше. А биће још лепши ако нам временски услови дозволе да до краја године уредимо и простор на улазу у Велику Плану, уз градско гробље. План нам је да на пролеће средимо и поплочамо плато испред Центра за културу Масука. Надам се да ће епидемија короне до тада значајно почети да јењава, да ће привреда почети да се опоравља и да ће у општинском буџету бити довољно новца за тај и друге пројекте.

Он истиче да му је посебно драго што је на простору који је реконструисан сачувано све дрвеће.

-Зелене површине око стабала су проширене, постављени су ивичњаци и насут нов слој земље. То ће дрвећу омогућити лакши раст а нама да на пролеће ту засадимо цвеће.

Укупна вредност радова је око девет милиона динара а финансирани су из општинског буџета.

Радови су трајали два месеца а извело их је Јавно комунално предузеће „Милош Митровић“.

Остаје још да се, постављањем жардињера или неких других препрека, овај простор заштити од несавесних возача, који ту паркирају аутомобиле или достављају робу у околне трговине. Они су већ успели да поломе или оштете неколико бехатон плоча.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *