ИНТЕРНЕТОМ КРУЖЕ СЛИКЕ СМЕЋА ПО ВЕЛИКОЈ ПЛАНИ: Ево објашњења Пор Вернер Вебера

Пише: Душан Марић

Већ данима на Фејсбуку и другим друштвеним мрежама круже фотографије из Велике Плане на којима се виде препуни контејнери смећа али и велике количине смећа око контејнера и по улици.

Мештани Велике Плане с правом протествују и постављају питање како је то могуће и зашто град није чистији.

За одношење смећа на територији општине Велика Плана задужена је компанија „Пор, Вернер и Вебер“, којој је општина поверила обављање ове комуналне делатности.

-На жалост тако ће бити до 2030. године кад истиче уговор са Пор Вернер Вебером. Свуда по граду је ђубре а лети се шири смрад већ годинама уназад – један је од песимистичнијих коментара на друштвеним мрежама.

Руководилац радне јединице „Пора“ у Великој Плани Милан Матић каже да су они и за време новогодишњих празника радили нормално али да стање „није нормално“.

-Уобичајено је да у Великој Плани у зимском периоду прикупимо око 700 тона смећа месечно. У децембру смо прикупили и на депонију у Јагодину одвезли чак 1.010 тона смећа, што је повећање за 30 одсто. Немам објашњење откуд толико повећање смећа, тим пре што због мера ради спречавања епидемија короне угоститељски објекти, па и трговине, раде са значајно мањим капацитетом у односу на прошлу годину.

Матић тврди да су главни кривци за препуне контејнере власници угоститељских објеката, продавница и других правних лица.

-По уговору који смо склопили са општином, сваки пословни простор би морао да има своју посуду за смеће. Међутим, на прсте руке се могу избројати власници кафана, продавница и сличних објеката који испуњавају ту обавезу. Например, у Улици Николе Пашића само један кафић има две своје канте и више нико. А у тој улици има 20-30 правних лица. Уместо да смеће одлажу у своје посуде они затрпавају контејнере. Наравно, цену њиховог немара плаћамо ми и грађани.

Матић упозорава и да његова компанија није дужна да скупља и одвози грађевински отпад.

-Као што се види и на већини фотографија, уз контејнере има кауча и другог намештаја, читавих гомила грана и кабастог грађевинског отпада. Разумем ја да грађани то негде морају да одлажу али ми то не можемо да трпамо у камионе којима одвозимо смеће. То би се требало регулисати неким анексом уговора или посебним уговором.

По њему, цене услуга, посебно за правна лица, су неодрживе.

-По садашњем ценовнику ми наплаћујемо мање од 13 динара по метру квадратном пословног простора. То је далеко најнижа цена у Србији. И није реална. Тражићемо разговор са руководством општине око повећања цена.

Власник кафића који је желео да остане анониман истиче да сматра да би, без обзира шта пише у уговору, било нормално да компанија која износи смеће обезбеди и канте за одлагање истог.

Председник општине Игор Матковић каже да је постојање проблема очигледно и да ће после божићних празника организовати састанак са представницима „Пора“.

-Две ствари су неспорне: да град мора да буде чистији и да неће бити повећања цена услуга грађанима. Правна лица ће морати да имају сопствене посуде за смеће а око цене услуга коју сад плаћају ћемо разговарати.

У Општини истичу да ће тема тих разговора бити и неиспуњавање појединих уговорних обавеза од стране „Пора“.

Уговором између општине Велика Плана и „Пора“ бавила се и Државна ревизорска институција која је утврдила да ова компанија није испунила већину уговорних обавеза.

Врло су честе притужбе грађана да ни после скоро деценију чекања од нишке компаније нису добили канте за смеће, да у граду и по селима нема довољно контејнера и да су они често постављени предалеко.

Неспорна чињеница је и да поједини грађани смеће не одлажу у контејнере већ га бацају поред њих, па га после разносе пси, мачке и ветар. Као и да ЈКП „Милош Митровић“, које је такође задужено за чистоћу града, нема довољан број радника који су ангажовани на тим пословима.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *