СЛУЖИ ИМ НА ЧАСТ: У обнову хиподрома и игралишта ови Плањани уложили својих 20.000 евра

Пише: Душан Марић

Уобичајено је да појединци, посебно они који су на функцијама или блиски власти, користе сваку могућност да за себе извуку неку корист од државе, општине или оног што, по навици, још увек, називамо друштвеном имовином.

На срећу, има и других примера. Постоје људи којима није животни мото да узму новац од државе или друштвене заједнице, већ да за њих нешто и учине.

Чланови коњичког клуба „Кос“, председник Славољуб Илић, Дарко Стевановић, Влада Станић, Лазар Илић и још неколико њихових сарадника уложили су више хиљада евра сопственог новца и стотине сати рада, ангажовањем сопствених машина, да би довели у ред запуштени градски хиподром у Великој Плани. Исти је био зарастао у коров и шибље а сад је скоро у таквом стању да се на њему организују коњичке трке.

-Кад још на неколико деоница наспемо земљу, а та акција је управо у току, стаза ће бити у одличном стању. Да би организовали трке, неопходно је да доведемо струју и саградимо мањи објекат, димензија осам са пет метара, који ће одозго имати бетонску плочу. Како би судије имале где да седе и надгледају трке. Нека општина у обнављање рада хиподрома и уређење овог простора уложи колико смо ми уложили и Плана ће имати не само хиподром, већ и лепо место, удаљено само неколико стотина метара од најближих кућа, за бежање из градске вреве у природу – каже Славољуб Илић.

За заљубљеницима у коње, пироду и коњички спорт не заостаје ни Иван Голубовић, председник ФК „Обилић“ из Старог Села.

Он је у сређивање запуштеног сеоског стадиона, поред ауто пута Београд – Ниш, уложио десетак хиљада евра свог новца. Приближно још половину од тог износа у рад клуба уложили су и његови пријатељи Добрица Русалић, Новица Трајковић, Томислав Предић и Срђан Вујчић.

Захваљујући њима Старо Село и „Обилић“ имају један од најлепших спортских терена у на територији општине.

-Средили смо терен, поставили систем за заливање, урадили нову ограду, поставили осветљење, поставили нове клупе са кућицама за званичнике и резервне играче, на околном земљишту посадили дрвеће. Сад нам је циљ да реновирамо просторије клуба. Хвала и Општини, која нам је само прошле године дала 600.000 динара и професору Славољубу Стојадиновићу, доскорашњем председнику Савета МЗ, који је политички и финансијски подржао све наше активности – каже Голубовић.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *