КЛАНИЦА ПЛАНА ПРОДАТА ЗА 209.500.000: Купац Optimum Consulting из Смедерева

Нови власник Кланице „Плана“ , која се налази у центру Велике Плане, је друштво са ограниченом одговорношћу Optimum Consulting из Смедерева.

На јавном надметању које је одржано у Агенцији за лиценцирање стечајних управника у Београду, компанија из Смедерева излицитирала је цену од 209.500.000 динара.

Почетна цена износила је 207.500.000 динара. Представник другог учесника надметања, компаније ДИМА  из Велике Плане, одустао је после првог лицатационог корака и подазања почетне цене за два милиона.

Продато је 26 зграда, чија је укупна површина 12.822 метара квадратних.

Међу продатим објектима су управна зграда чија је корисна површина 714 метара и која лицем гледа на главну градску улицу Милоша Великог, две кланице за крупну стоку површине 7.315 метара, дограђени део кланице од 851 метар, линија за клање свиња са 2.051 метар, кафилерија, сушара, утоварна рампа, систем за пречишћавање отпадних вода…

Свих 26 зграда регистровано је у катастру, али само једна има употребну дозволу, седам продатих објеката има грађевинску дозволу, за 11 је поднет захтев за легализацију, седам објеката је изграђено пре доношења прописа о изградњи објекта.

Предмет продаје су била и два објекта која нису регистрована у катастру.

Грађани Велике Плане са којима смо разговарали сматрају да је добро што је кланица продата, јер очекују да урушене објекте у центру града, који су потенцијални извор заразе, замене зграде лепшег изгледа али и нова радна места.

Плањани коментаришу да је за Кланицу „Плана“ постигнута много већа цена него пре три и по године приликом продаје текстилне конфекције „Перкон“, иако су објекти кланице саграђени знатно раније и налазе се у много горем стању него што су у време продаје били објекти некадашњег „Перкона“.

Нови власник Кланице „Плана“ за објекте чија је површина (12.822 метра) два пута већа од површине објеката некадашњег „Перкона“ (6.600 метара) платио девет пута већу цену од оне коју је нови власник платио за бившу текстилну компанију. Ову драстичну разлику донекле ублажава чињеница да се објекти „Перкона“ налазе на земљишту чија је површина 75 ари док се кланица налази на парцелама чија је површина 250 ари.

Ово поређење је, између осталог и доказ да се Велика Плана развија и да је све атрактивнија за улагање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *