ШЕШЕЉ ОПРАВДАНО НАПУСТИО ЕМИСИЈУ НА ТВ ПРВА: Лидер радикала ништа није слагао о Анастасијевићу и Дуловићу

Пише: Душан Марић

Већ две деценије у Србији је нормално, као рећи добар дан, да појединци јавно, чак и на телевизијама са националном фрекфенцијом, говоре најгоре ствари о Србима и Србији. Да лажу да је Србија у последњим ратовима била агресор, да понављају небулозу како је погибија неколико хиљада муслиманских војника у Сребреници геноцид или да српске политичаре патриотске орјентације, закључно са садашњим председником државе, оптужују да су ратни злочинци.

У томе се посебно истичу представници такозване друге Србије, углавном окупљени око појединих странака бившег ДОС-а, такозваним независним удружењима новинара или у разноразним невладиним организацијама. Које су, уз часне изузетке, добро плаћене експозитуре западних обавештајних служби. Задужене за разбијање националног јединства, прекрајање историје Балканског полуотока, потирање традиције и слабљење Србије.

Наташа Кандић, Соња Бисерко, Мариника Тепић и слични могу, где хоће и колико хоће, да гуслају да је командант ВРС Ратко Младић злочинац или да је Слободан Милошевић изазвао ратове у БиХ и Хрватској, на челу некаквог удруженог српског злочиначког подухвата, с циљем да, ни мање ни више, него пороби те две републике. Без бојазни да ће их водитељ прекинути. Нема везе што и сваки кретен зна да су рат у Хрватској почели Туђман и Хрвати, а рат у БиХ Изетбеговић и муслимани.

Али чим се неко усуди да узврати, да истим речником проговори о њима, да дирне у неког из осињег гнезда те НАТО пешадије, тешко ти се њему. Не само што ће брже-боље бити опоменут или прекинут, већ ће бити и јавно жигосан. И стављен на списак оних који ће, кад досовци поново зајашу Србију, бити лустриран. У преводу, биће му стављена брњица и забрањен јавни рад.

Најновији случај који то потврђује догодио се у јутарњем програму ТВ Прва, у којем су гостовали Војислав Шешељ и Дарко Младић.

Говорећи о међународној мафијашкој скаламерији званој Хашки трибунал,  суђењу Ратку Младићу, идиотским оптужницама против Вјерице Радете и Петра Јојића и монтираним судским процесима који се у том брлогу злочина воде против српског народа и историје Балкана, лидер радикала је, очигледно успут, поменуо и некадашње новинаре „Времена“ Дејана Анастасијевића и Јована Дуловића. Као издајнике и лажне сведоке у Хашком трибуналу. Који су, наравно, сведочили против Срба и Србије.

У истом тренутку добио је опомену водитељке Марије Савић Стаменић. Јер су Анастасијевић и Дуловић мртви. Настала је расправа, након које је лидер СРС напустио студио и емисију.

Мртав је и Слободан Милошевић али је сасвим океј, баш онако ин и европски, називати га ратним злочинцем. А то што га је досовска гилиптерска дружина, предвођена Зораном Ђинђићем, изручила Хашком трибуналу и то баш на Видовдан, један од највећих српских националних празника, кад се обележава годишњица Боја на Косову, је баш симпатично. Јер је то био шамар националној Србији. Коју, кад год се пружи прилика, треба понизити. И послати у ћошак. Да клечи на коленима и извршава налоге из Брисела и Вашингтона.

Лидер радикала ништа није слагао. Поменути новинари јесу сведочили у Хагу. И јесу били лажни сведоци. Који су лагали тако и толико да њихове лажи пас са маслом не би појео.

Као што су лагали и ван хашке НАТО суднице. Скоро читав свој новинарски век. Значајан део њихове каријере обележен је објављивањем текстова који су били усмерени на то да дискредитују све што је патриотско у Србији, посебно све оне српске политичаре, новинаре, војне и полицијске команданте који су у одбрамбеним ратовима које је српски народ водио од 1991. до 1999. били на страни свог народа. Уместо да извршавају налоге западних обавештајних служби. И за то примају огроман новац.

Шта та двојица, бог да им душу прости,  нису све слагала, објавила и изјавила!? Па и о том истом Шешељу. Између осталог, без иједног јединог доказа, годинама су понављали како је Шешељ (у појединим верзијама, то није чак ни он већ његова супруга) поставио и активирао две бомбе на симсу Анастасијевићевог прозора. И то је било не само у реду, већ и пожељно. Доказ демократије.

Сад чак и неки назови независни аналитичари (да се не лажемо, такви у Србији никад нису постојали, питање је само ко кога и колико плаћа) замерају Шешељу што је напустио студио ТВ Прва и емисију. Напротив. Поступио је потпуно исправно.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *