ПОСЛЕ ВИШЕ ОД 10 ГОДИНА: На хиподрому у Великој Плани одржане коњске трке

Пише: Душан Марић

Данас су на градском хиподрому у Великој Плани одржане коњске трке.

 

То је први пут после више од једне деценије да овим поморавским градом „коњи поново јуре“.

Организатор трка је био локални коњички клуб КОС а покровитељ Општина Велика Плана.

Пред око 1.500 гледалаца, коњи и јахачи надметали су се у пет дисциплина, на стази дугој 1.600 метара.

У категорији грла од три године домаћег одгоја, са зарадом до 200 евра, победило је грло Dinamit,  власништво Милана Тасића, са возачем Драганом Филиповићем.  Друго место припало је грлу Buzzib boy Добрице Стојковића, чијом двоколицом је управљао сам власник. Трећи је Inter star M.P. Мирослава Павловића, који је и управљао двоколицом.

За сва грла од три и више година, са зарадом до 700 евра, победило је грло Ninna, Бојана Ковачевића. Коњем и двоколицама управљао је Милош Ковачевић. Друго место припало је је грлу Juliet cortina, власника Јовице Остојића. Трећа на циљ je стигла Havana N.M. Ненада Ковачевића.

Трећи победнички пехар, намењен за сва грла домаћег одгоја, стара најмање три године, која су на тркама зарадила до 1.500 евра , припао је власнику и возачу Миодрагу Димитријевићу и његовој Loreti. Друго је било грло Let me dream Томислава Петровића, који је данас и управљао двоколицом а треће грло Alisa M.N. возача и власника Предрага Матејића.

Четврту трку, за грла исте старости, која су на досадашњим тркама освојила награде у износу до 3.000 евра освојио је Иван Миленковић, са двоколицом коју је вукло грло Larisa, а којом је управљао Никола Пејић.Друго место припало је Новици Стојадиновићу, са грлом If  at.  Трећи су Димитрије Тадић, са грлом Silverado и возачем Јоцицом Остојићем.

У главној трци дана прво место освојио је Нoвица Ђорђевић, са грлом Ironwil и возачем Јовицом Остојићем. Друго место освојило је грло Rite key власника Ђорђа Брзована, са возачем Ненадом Трајковићем, док је треће на циљ стигло грло Filante de digeon власника Новице Ђорђевића, који је и управљао двоколицом.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *